>Helse- og omsorgsministeren imponert over vaksinasjonsarbeidet i Sarpsborg

Innhold

Kommuneoverlege Øivind W. Johansen fikk besøk av helse-og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Helse- og omsorgsministeren imponert over vaksinasjonsarbeidet i Sarpsborg

Publisert: 25.01.2022

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol besøkte i dag vaksinasjonssenteret i Sarpsborg i forbindelse med at alle sarpinger over 18 år har fått tilbud om dose 3.

 

Hun ønsket å høre hvordan arbeidet var organisert i Sarpsborg. Sarpsborg er trolig den første store bykommunen som har nådd milepælen om å gi tilbud om dose 3 til alle over 18 år.

- Vi fikk en invitasjon til å komme hit for å se på måten de har organisert vaksinetilbudet og det er har vært veldig flott. Imponerende. Det er flotte fagfolk, enormt imponerende samarbeid med frivilligheten – Norske kvinners sanitetsforening og bruk av pensjonister. Mange av de virkemidlene vi har prøvd å legge til rette for, har de tatt i bruk i Sarpsborg. Så jeg er veldig fornøyd med å sett det, sa Kjerkol.

Omvisning

Kjerkol fikk omvisning på vaksinasjonssenteret og fikk høre flere detaljer om hvordan arbeidet har vært organisert. Hun fikk se hvordan de som har trukket opp vaksiner har jobbet, hvordan sanitetsforeningen har guidet folk rundt, snakket med de som vaksinerer og fikk se det nye rommet for barn.

- Vi fikk vaksinedoser tidlig, og derfor har vi også vært tidlig ute med alle gruppene. I tillegg har vi hatt kapasiteten til å ta imot mange, vi har hatt dyktige medarbeidere, alt fra vaksineopptrekkerne, til de som setter vaksiner og sanitetsforeningen og de som har ringt til de som ikke har svart på meldingene vi har sendt ut. Det er veldig hyggelig at helse- og omsorgsministeren ville se hvordan vi har organisert arbeidet her, forklarte  kommuneoverlege Øivind W. Johansen.

Mange har blitt beskyttet

Han understreker at det aller viktigste for å nå denne milepælen, er at sarpingene har kommet.

- Vi er så takknemlige for den responsen vi har fått, sier Johansen.

Totalt har Sarpsborg kommune satt 123.700 doser. 
- Vi er veldig glad for at vi har fått beskyttet mange. Vi har fortsatt god kapasitet. Vil du ha vaksine, er det bare å komme, sier leder ved vaksinasjonssenteret, Rebecca Skauge.

Vil du ta vaksine?

Vaksinasjonssenteret holder til på Quality til og med fredag. Vil du ta vaksine? Du kan bare komme innom. Se anbefalingene om vaksinasjon på FHIs nettside.

Åpningstid vaksinasjonssenteret ved Quality Hotel: onsdag 08.30-15.00, torsdag 08.30-18.00 og fredag 08.30-15.00.

Neste uke flytter vi vaksinasjonen til Valaskjold omsorgssenter.