>Her kan kreftpasienter finne roen eller få tenke på noe annet

Innhold

Rolf Fredriksen i Lokal Kreftomsorg, Sarpsborg.

Rolf Fredriksen i Lokal Kreftomsorg, Sarpsborg.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Her kan kreftpasienter finne roen eller få tenke på noe annet

Publisert: 12.11.2021

Takket være Lokal Kreftomsorg kan kreftpasienter ved Helsehuset nå se på storskjerm på rommet slik at de kan finne roen eller få tankene over på noe annet.

Bølgeskvulp, bål som knitrer, konserter, fotballkamper. Det er noe av det pasienter med kreft kan oppleve på Helsehuset. De har nemlig fått storskjermer på tre rom som hjelper pasienter både med å slappe av eller få noen morsomme opplevelser på rommet sitt.

Inspirert fra Danmark

Etter et innovasjonskurs i kommunen, ble ansatte ved Helsehuset inspirert til å ta i bruk digitale flater for å få ny stemning til et rom. Dette er noe de har gjort i Danmark og lager stemning i rommet ut ifra hva pasientene ønsker.

Lokal Kreftomsorg likte ideen svært godt og kjøpte to store skjermer til palliativ avdeling på Helsehuset. I tillegg har kommunen fått støtte fra et legat til å kjøpe ytterligere en skjerm.

Nå kan kreftpasientene få den stemningen de ønsker på sitt rom.

- Her kan de finne roen, eller få noe annet å tenke på. Noen ønsker bare litt rolig musikk og fine bilder, mens andre vil se på en konsert eller se en fotballkamp, sier spesialsykepleier Ida-Jeanette Nilsen.

Vil gi pasienter med kreft gode opplevelser

Rolf Fredriksen i Lokal Kreftomsorg Sarpsborg er ønsker å legge til rette for at både pasienter, pårørende og ansatte skal ha det så godt som overhodet mulig.

- Vi ønsker å gi pasientene noen fine stunder når de er i den situasjonen de er, derfor bidrar vi så mye vi kan, sier han.

I tillegg til dette bidro foreningen nylig til at åtte ansatte i kommunen kunne dra på kreftkonferansen.

- Det var et stort kompetanseløft for oss. Vi er svært glad for alt de bidrar med for oss. De gjør mye for våre pasienter, pårørende og oss, sier virksomhetsleder ved helsehuset, Lene Simensen Rød.

Les mer om helsehuset her.