>Jelsnes barneskole er 140 år – gratulerer!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Jelsnes barneskole er 140 år – gratulerer!

Publisert: 11.04.2022

Jelsnes barneskole har holdt stand siden 1882. Nå skal 140-årsjubileet feires - og skolen skal gå først i årets 17. mai-tog i Sarpsborg.

Hjertet i bygda

Den lille grendeskolen, med åkere og skog rett utenfor døra, har dette skoleåret 62 elever fra 1. til 7. trinn.

Skolen ligger 15 km fra Sarpsborg sentrum, og blir beskrevet som hjertet i bygda. Den er et levende samlingspunkt og viktig for lokalbefolkningen, både på dagtid og kveldstid.

I juni skal 140-årsjubileet feires med brask og bram på skolen. Men først skal skolen hedres på 17. mai: Skolen skal gå først i toget - og to av skolens elever er hovedtalere i Kulåsparken: Elevrådsleder Marthe Bøen Gustavsen og nestleder Emma Charlotte Ranum.

Lang historie

Jelsnes fikk sitt første faste skolebygg i 1882 - etter mange år med omgangsskole i bygda.

I den lille skolestua, som også noen år tjente som kombinert postkontor, fikk flere generasjoner sin skolegang.

Etter hvert ble imidlertid behovet for nye og større lokaler stort. Og i 1954 sto en ny skolebygning klar til bruk for elever og lærere.

Den gamle skolestua ble stående fram til 1978. Da ble den revet for å gjøre plass til bygging av gymsal og lærerværelse ved Jelsnes skole.

I 1993 kom det siste tilbygget, med SFO og klasserom for de minste elevene.

Lys framtid

Framtiden ser lys ut for skolen i Jelsnes. I 2024 er det planlagt en innvendig rehabilitering av skolebygningen: Toaletter, garderober og arbeidsplasser skal da fornyes.

- Vi fokuserer på de positive sidene ved å være en liten fådelt skole, og alle mulighetene det gir oss til å skape en god og spennende skolehverdag for våre elever, sier stedlig leder/teamleder ved skolen, Petter Thulin.

I tillegg er det også nylig bestemt at Jelsnes barneskole blir en selvstendig virksomhet igjen, etter noen år med organisering under Kurland barneskole. Se saken som ble behandlet i administrasjonsutvalget her.

Og at skolen har et godt rykte, er det ikke tvil om:

- Vi vet at folk er på boligjakt i Jelsnes på grunn av skolen, så det er vi veldig glade for og stolte av, sier Thulin.