>Johanne og Bernhard vant "Sammen mot korona" i desember

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Johanne og Bernhard vant "Sammen mot korona" i desember

Publisert: 13.01.2021 Av: Ole Christian Foss

Johanne Hammerstad skulle ut og feire 16-års dagen sin med venner da det tikket inn melding om at klassen hennes var satt i karantene. Det resulterte i en digital bursdag, og en tegning som vant desember-kåringen av prosjektet «Sammen mot korona». Også 3. klassingen Bernhard Krenchel Arntzen vant.

Det kom inn rundt 200 bidrag til konkurransens andre måned desember. Både barn, unge og voksne inviteres til å delta i prosjektet, som har til mål å dokumentere tiden vi lever i.

I kategorien unge voksne og voksne, var det denne gang 16 år gamle Johanne Hammerstad fra Skjeberg som stakk av med seieren.
- Tegningen er sterkt rørende, jo mer du ser på den. Ei jente som sitter alene med bursdagskake, og en venninne på dataskjermen. Det er detaljer med bursdagshatt og munnbind, og en veldig god strek, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Han sitter i juryen som vurderer alle bidragene, og kan fortelle at det nok en gang var en tøff jobb;
- I konkurransens første måned november fikk vi inn over 100 bidrag, og denne gang nesten det dobbelte. Det er mye følelser som settes ned på papiret, både fra barn og voksne. I tegningen til Johanne fanges det med å måtte feire bursdag alene, sier ordføreren.

Saken fortsetter under bildet.

Johanne Hammerstad (16) vant desember-kåringen i Sammen mot korona, med denne flotte tegningen.

Bursdag i karantene

- Jeg fikk høre om konkurransen av mamma, og ble utfordret til å tegne noe. Og det gjorde jeg etter det som ble en annerledes bursdag. Jeg hadde pyntet og sminket meg, og var veldig fornøyd med at jeg skulle ut og feire med venner, men slik ble det ikke. I det jeg gikk ned trappen, så tikket det inn en melding om at jeg var satt i karantene. Dermed ble det en digital feiring i stedet, som jeg forsøkte å illustrere i tegningen min, forteller den unge jenta som til daglig går på St. Olav videregående skole.

For den flotte tegningen belønnes hun med et gavekort på 2000 kroner.

Tøff tegning, med mange detaljer

På Jelsnes barneskole jublet 3.klassingene når de fikk vite at Bernhard Krenchel Arntzen hadde vunnet et gavekort til hele klassen, for sin tegning.
- Her har du fått med mye detaljer i tegningen din, og du har brukt farger og fylt hele arket. Det er en kjempefin tegning, roset ordføreren da han overrakte diplom som bevis på seier.

Siri Anette Larsen, rådgiver i kompetanse og kvalitet oppvekst i Sarpsborg kommune, er også med i juryen og berømmer den unge kunstneren for bidraget.
- Her har vi en skikkelig gutte-tegning, med tøffe fly og hodeskaller, men så er det også en rekke andre små detaljer. Det er ei litt trist sol oppe i ene hjørnet, og en tanks som skyter kuler med hjerter inne i seg. Jeg liker den bedre for hver gang jeg ser den, sier hun.

Kunstneren selv forteller at han ville vise at det må tung skyts til for å bekjempe koronaviruset.
- Jeg har tegnet vaksinesprøyter som skremmer vekk viruset. Det angripes både fra lufta og fra bakken, sier Bernhard stolt.

Saken fortsetter under bildet.

Bernhard Krenchel Arntzen i 3. klasse på Jelsnes barneskole vant desember-måned med sitt bidrag i konkurransen "Sammen mot korona", og fikk besøk av ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Les om vinnerne i november her: Her er de første vinnerne

Ønsker flere bidrag fra voksne og barn

Sammen mot korona – tegn, dikt, fotografer – handler om å dokumentere tiden vi lever i.
Kommunen ønsker flere bidrag fra både barn og voksne, og det plukkes ut vinnere også for januar.
Bidragene som kommer inn vil altså kunne vises fram i en større utstilling i 2021.

Hvordan delta?
BARN OG UNGE (barnehage, grunnskole)
Send inn tegninger! Vinnere vil vinne pengegave til sin barnehage-avdeling/skoleklasse og er garantert plass på utstillingen.

UNGDOM/UNGE VOKSNE/VOKSNE/ELDRE
Send inn tegninger, fotografier og dikt! Vinnere vil vinne gavekort og er garantert plass på utstillingen.

Bidrag kan leveres på en av følgende måter;
• E-post til sammenmotkorona@sarpsborg.com - Skriv Sammen mot korona i emnefeltet. Husk også å opplyse navn, alder, bosted/barnehageavdeling/skoleklasse

• Lever i konvolutt merket «Sammen mot korona» i postkasse ved hovedinngang på rådhuset i sentrum -husk å legge ved navn, alder, bosted/barnehageavdeling/skoleklasse

• Lever i konvolutt merket «Sammen mot korona» på et av Sarpsborgs bibliotek. Husk å legge ved navn, alder, bosted/barnehageavdeling/skoleklasse

Dersom du ved siden av å delta i konkurransen, også velger å dele ditt bidrag i sosiale medier vil vi sette stor pris på om du merker det med #sammenmotkorona #sarpsborg

SISTE FRIST FOR Å DELTA ER JANUAR 2021. 


Les mer på www.sarpsborg.com/sammenmotkorona