>Kommunen rammes ikke av streik nå

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Kommunen rammes ikke av streik nå

Publisert: 27.05.2021

Det ble enighet i lønnsoppgjøret for de fleste av Sarpsborg kommunes ansatte. Det ble brudd med Unio, men foreløpig er ingen ansatte i Sarpsborg kommune tatt ut i streik.

Etter mekling på overtid ble Kommunenes Sentralforbund (KS) enig med LO Kommune, YS og Akademikerne om et resultat i årets lønnsoppgjør. Resultatet er et lønnstillegg på mellom 10.000 og 22.000 kroner for ansatte i kommunesektoren. I tillegg er partene enige om å gjennomføre lokale forhandlinger innen 15. oktober. Rammen for oppgjøret er på 2,82 prosent.

Mens LO kommune, YS kommune og Akademikerne ble enige med KS i meklingen, takket Unio nei til lønnsforslaget og er dermed i streik. Unio sysselsetter blant annet lærere, sykepleiere og andre med høyere utdanning i barnehager, skoler, helseinstitusjoner og biblioteker. Ansatte i 13 kommuner og ni fylkeskommuner er tatt ut i streik, men Sarpsborg kommune er ikke blant disse.

I Sarpsborg kommune omfatter Unio særlig ansatte som er organisert i Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund. Av totalt 5.515 ansatte har Unio 1.364 medlemmer i Sarpsborg kommune.

Utover at partssamarbeidet med disse stanses så lenge det er streik, får bruddet ingen betydning for Sarpsborg kommune i denne omgang. 53 ansatte i Fagforbundet i Sarpsborg kommune var varslet tatt ut i streik, men her ble det altså enighet i natt.

-Det kan bli en rask opptrapping av streiken i Unio og da kan også ansatte i Sarpsborg kommune bli tatt ut i streik. Det kan i så fall få betydning for noen av våre virksomheter, men inntil videre er ingen tjenester berørt, sier direktør organisasjon, Reidar Handelsby.