>Kunnskaps- og integreringsministeren delte ut Benjaminprisen

Innhold

Utdeling av Benjaminprisen 4. februar 2019.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Kunnskaps- og integreringsministeren delte ut Benjaminprisen

04.02.2020 av Eva Rekvin

Alvimhaugen barneskole mottok i dag Benjaminprisen for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering. Den anerkjente og høythengende prisen ble overrakt av kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande.

I dag var det pyntet til fest på Alvimhaugen barneskole. Elever, lærere, ansatte og en rekke prominente gjester, samlet seg i gymsalen da prisen skulle deles ut.

- Dette er stort. Benjaminprisen er, etter min mening, den viktigste prisen en skole kan få. Prisen har et svært alvorlig bakteppe, men i dag skal vi bare glede oss over det fantastiske arbeidet skolen har gjort for inkludering gjennom mange, mange år, sa en rørt ordfører Sindre Martinsen-Evje.

- Tar et viktig samfunnsansvar

Benjaminprisen bærer navnet til 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001. Drapet var rasistisk motivert.

Prisen deles ut hvert år, og skolene som mottar prisen arbeider aktivt mot rasisme og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

- Alvimhaugen barneskole har jobbet målrettet med toleranse og åpenhet, og skolen tar et viktig samfunnsansvar. Prisen er både et klapp på skuldra for det gode arbeidet som er gjort, og en inspirasjon til å fortsette. Vi håper også andre skoler blir inspirert av dere, sier kunnskaps- og integreringsminister, Trine Skei Grande.

Les juryens begrunnelse her.

Stolt elevrådsleder og rektor

- Alvimhaugen er en skole med 28 nasjonaliteter og 19 språk. Vi er en skole der alle kan få være seg selv, og der alle blir respektert. Vi er veldig stolte over denne prisen, sier elevrådsleder Isabella Visco Rosenkilde.

- At det systematiske arbeidet vårt med inkludering og fellesskap, fokus på likeverd og respekt for medmennesker blir verdsatt - og at skolen blir tildelt en slik pris, er fantastisk, sier rektor ved Alvimhaugen barneskole, Nina Johannessen Tørholen.

- Og jeg skal ikke ta æren for dette arbeidet alene. Alle elever, alle ansatte og de to tidligere rektorene ved skolen har bidratt i dette arbeidet.

Mer om Benjaminprisen

I tillegg til heder og ære, får Alvimhaugen barneskole en sum på 250 000 kroner.

Det er HL-senteret (Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter) som administrerer prisen i samarbeid med Utdanningsdirektoratet, med støtte fra Kunnskapsdepartementet.