>Løp til inntekt for Barnekreftforeningen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Løp til inntekt for Barnekreftforeningen

Publisert: 09.05.2019

Elever ved Sandbakken barne- og ungdomsskole løp nylig til inntekt for Barnekreftforeningen. Løpet resulterte i 47.300 kroner.

Kreft kan ramme alle, og både ansatte og elever ved skolene synes derfor at løpet «Barn løper for barn» var verdt å sette av tid til i en ellers travel skolehverdag.
– Vi ble kjent med løpet gjennom Team Rynkeby, som er et internasjonalt veldedighetssykkellag. De sykler hver sommer til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Gjennom «Barn løper for barn» kunne vi samle inn penger til denne viktige saken også, forteller lærer Torunn E. Martinsen.

– Team Rynkeby besøkte skolen vår, og hadde med seg både boller og saft til elevene, mens de forklarte hva løpet handlet om. Samtlige elever har dessuten fått armbånd med inskripsjonen; Håp & glede – Barnekreftforeningen, fortsetter hun.

Viktig for store og små

Løpet var lagt opp i en merket løype rundt begge skolene for barnetrinnet, mens ungdomstrinnet løp på Friplassen.
– Elevene løp eller gikk så mange runde de ønsket og orket, fra de yngste til de eldste. Flere av elevene ga klart uttrykk for at dette var viktig, og reflekterte over at de selv eller noen de er glade i kan rammes av kreft, sier Martinsen.

Det var frivillig å gi penger til Barnekreftforeningen, men alle elevene fikk med seg infoskriv hjem, hvor de kunne gi det de ønsket. Og resultatet ble altså 47.300 kroner.