>Nye og gamle byggesaker tilgjengelig på nett

Innhold

Hanne Høgmo er teamleder for byggesaksavdelingen i Sarpsborg kommune.

Hanne Høgmo er teamleder for byggesaksavdelingen i Sarpsborg kommune.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Nye og gamle byggesaker tilgjengelig på nett

Publisert: 06.12.2021

Lurer du på hvordan huset ditt så ut opprinnelig? Eller når garasjen ble satt opp? Nye og gamle byggesaker - helt tilbake til 1890 - er nå tilgjengelig på nett.

Her er byggesakene

I kommunens innsynsløsning for byggesaker, kan du nå blant annet finne gamle byggetegninger, tidligere søknader og tillatelser, i tillegg til pågående byggesaker.

Her finner du byggesakene.

Innsynsløsningen er åpen for alle, og er ikke avhengig av innlogging.

Tegninger og dokumentasjon

- Løsningen kan for eksempel være nyttig for de som skal bygge eller restaurere en bolig i Sarpsborg. Den kan også være nyttig for de som er på husjakt, og som lurer på noe om historien til en bolig, sier Hanne Høgmo, som er teamleder for byggesaksavdelingen i kommunen.

Hun understreker at det finnes mye av historisk verdi i arkivene som nå er digitalisert og tilgjengeliggjort for allmennheten.

- Hvis noen kjøper seg et gammelt hus og ønsker å restaurere det tilbake til det opprinnelige, kan man finne flotte tegninger og interessant dokumentasjon om boligen sin her.

Døgnåpne tjenester

Digitale tjenester er stadig viktigere i folks hverdag - og nettopp dette er en av grunnene til at kommunen har tilgjengeliggjort byggesaker på nett.

- Det er flott at folk kan hente ut det de trenger, hvor som helst og når som helst, uavhengig av kommunens åpningstider. Da slipper man å møte opp fysisk eller å vente på at vi i kommunen skal behandle innsynsbegjæringer, sier Høgmo.

I tillegg er dette selvsagt arbeidsbesparende for kommunen.

Noe du ikke finner?

Man vil finne det meste i innsynsløsningen, men ikke alt.

Dokumenter som er unntatt internett etter offentlegforskrifta, vil ikke være tilgjengelig. Heller ikke dokumenter med taushetsbelagte opplysninger, samt de såkalte «ulovlighetssakene». Dette er tips til kommunen om mulige ulovlige byggetiltak.

Hva gjør man så hvis man ikke finner det man er ute etter i innsynsløsningen?

Sjekk først veiledningen som inneholder tips til hvordan du kan søke.

Alternativt kan du sende en henvendelse til servicetorget, som kan videreformidle til rette vedkommende for videre undersøkelse.