>Olavsdagene 2020 avlyst

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Olavsdagene 2020 avlyst

30.04.2020

-Hverken «Olav Den Heldige» eller vikingmarkedet i Landeparken gjennomføres i år. Det sier ordfører og leder for styringsgruppa for Olavsdagene, Sindre Martinsen-Evje.

Sommeren 2020 var året da siste del av trilogien om Olav Den Heldige skulle vises. Slik blir det ikke. Til tross for at regjeringen nå gir muligheter for å gjennomføre arrangementer med inntil 50 deltakere med mulig økning til 200 fra 15. juni, beslutter styringsgruppa for Olavsdagene å avlyse hovedpostene i årets program.

-Med tungt hjerte

-Det er med tungt hjerte vi velger å avlyse årets forestilling om «Olav Den Heldige» og vikingmarkedet i Landeparken. Vi har vurdert flere måter å gjennomføre det planlagte programmet på, men ser ikke hvordan vi skal kunne ivareta smittevernhensyn på en tilstrekkelig god nok måte, forklarer Martinsen-Evje.

Beslutningen rammer mange da Olavsdagene gir arbeid til flere aktører og engasjerer lag, foreninger og frivillige. -Siden 2013 har det blitt skapt en stemning i Landeparken som er vanskelig å beskrive. Vikinger, skuespillere, frivillige og alle i apparatet rundt kommer sammen og jobber gjennom hele sommeren for å gi publikum uforglemmelige opplevelser, forteller Lars Erik Antonsen, prosjektleder for Olavsdagene. -Det blir et stort savn blant flere av oss når vi nå velger å utsette alt til neste år.

Alternative opplevelser

Olavsdagene jobber nå videre for å finne flere alternative måter å gi publikum opplevelser, underholdning, aktiviteter og kjennskap til byens historie gjennom sommeren.

-Det er flere av våre programposter vi skal kunne klare å gjennomføre samtidig som vi ivaretar smittevernhensynet på en trygg måte. Det gjelder blant annet deler av Olsok-programmet. Dette gir oss en mulighet til å tenke nytt og kreativt på formidling av byens historie, sier Antonsen og kan avsløre at nye opplevelser blir presentert i løpet av mai. Det er også et mål at mest mulig av programmet rundt olsokdagen 29. juli skal gjennomføres.

Neste år

-Samtidig som vi tenker nytt skal vi minne hverandre på hva vi kan vente oss neste år. «Olav Den Heldige» skal vises på Lækkert igjen og gis en verdig ramme når vi avslutter trilogien i 2021. Amfiet skal fylles med spente premierepublikummere idet kveldssola senker seg over Tunevannet. Parken skal fylles med vikinger fra hele verden og formidle historie til nysgjerrige barn og voksne. Og Olsok-feiringen skal markeres igjen på Borgarsyssel museum. Igjen og igjen, forsikrer Antonsen.

Olavsdagenes øvrige arrangementer som Arrangørfrokoster og Olavskonferansen 23. september går som planlagt.