>Ole Gabrielsen gir seg som direktør

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ole Gabrielsen gir seg som direktør

Publisert: 22.01.2021 Av: Ole Christian Foss

Ole Gabrielsen gir seg som direktør i Sarpsborg kommune. - Jeg er utrolig stolt av hva vi har klart å gjøre i Sarpsborg på relativt kort tid. Jeg har lært mye, og det er en tid jeg aldri ville vært foruten, sier han.

Ole Gabrielsen startet i jobben som direktør for det nyopprettede kommuneområdet teknologi og endring i august 2018. Han kom da fra stillingen som administrerende direktør i forsknings- og innovasjonsbedriften Smart Innovation Norway.

Nå vender han tilbake til hjembyen Halden, i jakt på nye utfordringer.

Drives av utfordringer og nytenkning

- På samme måte som når jeg valgte å starte i Sarpsborg kommune, har jeg nå blitt fristet av en mulighet og en utfordring som jeg ikke kunne si nei til. Jeg drives av utfordringer og nytenkning, og skal nå være med å bygge opp et nytt selskap i Halden. Jeg blir forretningsutvikler i airMont, et nystartet selskap som jobber med luftkvalitet og adresserer både det grønne skiftet, bærekraft og teknologi, samtidig som de vil bidra inn i en viktig samfunnsrolle. airMont leverer digitaliserte tjenester som kombinerer bruk av sensorer og kunstig intelligens med fokus på luftkvalitet. Ren luft er viktig for alle, sier Ole Gabrielsen.

Han er takknemlig for at han fikk muligheten i Sarpsborg kommune, og er stolt over hva de ansatte har fått til.
- Jeg er utrolig stolt av hva vi har klart å gjøre i Sarpsborg på relativt kort tid. Vi har begynt å forberede organisasjonen på en kommende teknologirevolusjon, etablert flere kritiske funksjoner, og ikke minst startet å bygge en endringskultur som er avgjørende for det teknologiske skiftet og bærekraften i norsk offentlig sektor. Samtidig vil jeg takke alle gode kollegaer i kommuneledelsen og egen ledergruppe, for en fantastisk tid i Sarpsborg, sier han.

Blir savnet

Kommunedirektør Turid Stubø Johnsen har forståelse for at direktøren sier ja til nye utfordringer, og ønsker ham lykke til videre.
- Det er synd at Ole har sagt opp sin jobb i Sarpsborg kommune. Han er nytenkende og genuint opptatt av utvikling, og jeg har satt stor pris på hans deltakelse i kommuneledelsen. Han har også gjort et stort og viktig arbeid med å etablere kommuneområde teknologi og endring. Jeg vil ønske ham lykke til med nye og spennende utfordringer, sier hun.

Ole Gabrielsen jobber i Sarpsborg kommune ut mars måned – og arbeidet med å finne hans etterfølger starter umiddelbart.