>Prisdryss over kultur, idrett og frivillighet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Prisdryss over kultur, idrett og frivillighet

Publisert: 31.01.2022

Lørdag 29. januar var det prisdryss over Sarpsborgs kultur-, idretts- og frivillighetsliv. I tillegg ble mesterskapsvinnere hedret. Her ser du alle som vant.

Arrangementet ble sendt gratis på sa-tv.

Kulturprisen - Kulturhuset Gleng

Kulturprisen deles ut til personer eller organisasjoner som har gjort en fremragende innsats for kulturarbeidet i Sarpsborg kommune. Vi håper den skal styrke kulturarbeidet i kommunen, gi bedre vilkår og være en inspirasjon for kulturlivet.
Vinneren får et pengebeløp på 10 000 kroner, en kunstgjenstand og et diplom.

Begrunnelse:
Årets mottaker av Sarpsborg kommunes kulturpris er en svært viktig kulturinstitusjon i Sarpsborg.

Den har gjennom mange år vært et samlende miljø for kulturutøvere i et bredt spekter av sjangre. Dette har også blitt en viktig møteplass: Her har det vært streikecafé, debatter, valgvaker, folkemøter og foredrag i tillegg til teaterforestillinger, revyer, cabareter og selvfølgelig et imponerende antall konserter.

Prisvinneren har skapt en scene som trekker til seg nasjonale og internasjonale artister, men som også gir plass og publikum til lokale talenter.

Juryen mener prisvinneren gjør Sarpsborg til en rikere kulturby.

Sarpsborg kommunes kulturpris for 2021 går til Kulturhuset Gleng

Kulturstipendet - Gard Sture

Sarpsborg kommunes Kulturstipend deles ut til unge kulturutøvere i alderen 18-25 år innen områdene sang- og musikk, bildende kunst, kunsthåndverk, dans, litteratur, teater, foto og film. Formålet er å stimulere og inspirere unge kunstnere til videre arbeid.
Stipendet er et diplom og et pengebeløp på 20 000 kroner.

Begrunnelse:
Årets mottaker er en kunststudent, helt i startfasen av sin karriere. Hans første gnist for å lære seg å male ble tent på kulturskolen i Sarpsborg, og et av målene hans er derfor å kunne komme tilbake og sette sitt preg på Sarpsborg med kunsten.

Å sette én farge ved siden av en annen, gir ham den største glede. Han jobber mye i grensen mellom det figurative og det abstrakte. Han forsøker å balansere på denne grensen som en linedanser.

Fram til nå har han jobbet mest figurativt for å tilegne seg kunnskap om farge slik at han i fremtiden føler seg modig nok til å ta sine tanker om farger helt ut i det abstrakte maleri.

Juryen mener kunstneren har spennende kunstneriske ambisjoner, han vil gripe verden åndelig og kunstnerisk, ja selve livet. Det blir spennende å følge ham i årene som kommer, og juryen er helt sikker på at han kan oppnå sine mål.

Årets kulturstipend går til Gard Sture.

Frivillighetsprisen - Sanitetskvinnene 

Frivillighetsprisen er en utmerkelse for betydelig innsats for samfunnslivet i kommunen. Den skal være en inspirasjon, en takk og en anerkjennelse til noen som har skapt verdier for fellesskapet eller gjort en unik innsats for frivillige lag og foreninger.
Prisen består av et pengebeløp på 10 000 kroner og et diplom.

Begrunnelse:
Årets prisvinner har lagt ned utrolig mange dugnadstimer, egentlig gjennom 125 år, men ikke minst det siste året. De bidrar til at Sarpsborgs befolkning får bedre livsvilkår, en inkluderende oppvekst og et tryggere lokalsamfunn.

På nasjonalt nivå er de vant til å bidra der det trengs: Ved ekstremvær, flom, oversvømmelser, skogbranner eller ras. De stiller opp ved større leteaksjoner, ulykker, pandemier eller kriser ved at de inngår i det lokale beredskapsarbeidet. De har gjort seg særlig bemerket for å bidra med hus, mat, omsorg og, ikke minst, varme smil.

I Sarpsborg har de gjort det mulig å vaksinere så mange som vi har gjort, både mot korona og influensa. Deres enorme bidrag har vært forbilledlig og helt uvurderlig.

Det er en stor glede å overrekke Sarpsborg kommunes Frivillighetspris for 2021 til:

Norske Kvinners Sanitetsforenings Omsorgsberedskapsgruppe i Sarpsborg.

Idrettsrådets ærespris: Bjørn og Kirsti Engh

Begrunnelse:
Bjørn og Kirsti har gjort en formidabel innsats med håndballen i Sarp. Bjørn både som spiller , trener og dommer, mens Kirsti har vært oppmann/ mor og haleheng på lagene Bjørn har trent gjennom tidene. På det laget som han trente til NM gull , ble 4 av spillerne utenlandsproffer i blant annet Tyskland og Spania. Begge Trente sønnene sine, og barnebarn .Når han ikke trente disse mer , så gikk han løs på nye smålag,uten at det var familiemedlemmer med ☺ startet med lag i de yngste klassene igjen. Mange håndballspillere har mye å takke Bjørn og Kirsti for. De fleste ferier,romjul,påske,sommer har de tatt med seg lag og vært med på turneringer.Fylte opp SIL-bussen med unge spilere og dro avgårde

Mr Håndball i sarp er vel en god betegnelse.

Allegroprisen - Sarpsborg musikkråd: Ivar Fredriksen

Allegroprisen deles ut til personer, foreninger eller andre som har gjort en innsats for å fremme musikklivet i Sarpsborg. Vurderingene er knyttet til punktene i musikkrådets formålsparagraf om samarbeid, fellestiltak, kompetanseutvikling og gode løsninger i tillegg til synlighet, gode opplevelser og andre positive tiltak knyttet til musikklivet i kommunen.

Kandidaten er en aktiv ressurs, inspirator og markedsfører av musikklivet i Sarpsborg.

Innsatsen blir utført på fullstendig frivillig basis. En sann ildsjel som er lett å engasjere, og som stiller opp for egen forening og lokalsamfunnet, som konferansier, underholder og i tillegg også i ulike verv, noe vedkommende har gjort i flere tiår.

Vedkommende er også en veldig ivrig konsertgjenger og følger musikklivet tett. Kandidaten er en flott ambassadør for frivilligheten og en stor bidragsyter i forbindelse med arrangementer, så vel lokalt, som i sentrum. Sammen med Hafslundsøy musikkorps bidrar vedkommende til mye positivitet, synlighet for det frivillige musikklivet og gode opplevelser for både publikum og utøvere."

Kandidaten har vært konferansier og støttespiller ved gjentatte anledninger for musikkrådet og musikklivet i byen. Arrangementene ledes med stødig hånd og klar stemme. Sarpsborg Musikkråd er opptatt av å fremme musikklivet i Sarpsborg, og vil med dette fremheve viktigheten av det frivillige arbeidet. Kandidaten er stor inspirator og et stort forbilde, og i «Frivillighetens år» en meget god rollemodell.

Idrettsstipendet 2022 - Benjamin Olsen, SIL Friidrett:

Født: 16/6-04

Sarpsborg Idrettsråd har delt ut Idretts-stipend siden 1993. Mange av de som har fått, har blitt gode utøvere, flere med lange karriere internasjonalt. Vi kan nevne hockeyproff Jonas Holøs, Ole Jørgen Halvorsen, håndballproff/trener Jan Thomas Lauritsen.

Begrunnelse:

I år beveger vi oss til friidrett, en idrett med lange tradisjoner i Sarpsborg. Litt morsomt at vi i 1997 ga prisen til en du kjenner godt, nemlig din nåværende trener Pål Asbjørn Kullerud. Nå i 2022 er vi er derfor veldig stolte av å gi prisen til Benjamin Olsen. Vi har jo fått forslag på Benjamin, og har fått masse positiv info. Noe av det som går igjen er jo selvsagt at du er et utrolig stort talent innen din idrett på løpebanen. Men det vi også har fått info om, og som egentlig er vårt grunnlag for å gi deg prisen, er din rolle som inspirator for de andre. Du møter alltid på trening, er ydmyk for å ta til deg tips for hele tiden sånn at du utvikler talentet ditt. Vi håper jo også, at det å motta et stipend på kr.20000, er et bidrag som inspirerer til videre satsing. Jeg siterer fra Pål Asbjørn: «Som trener har jeg gjennom flere år vektlagt det å være samlet i et godt miljø, og fokusert på at hele gruppa skal jobbe sammen om prestasjoner. Tror derfor at alle i gruppa virkelig gleder seg på Benjamins vegne, og samtidig ser at "hvis han kan, så kan jeg". At Benjamin er ganske så ydmyk når det gjelder å snakke om egne prestasjoner, og i tillegg er flink til å klappe andre på skuldra, gir en god dynamikk i gjengen. Kort fortalt, har han en særdeles viktig plass i gjengen «

Sarpsborg Idrettsråd er stolte av å gi idrettstipendet på kr. 20000,- til Benjamin Olsen, SIL Friidrett! 

Mesterskapsvinnerne ble hedret

Kari Bratseth -Dahle - landslaget i håndball - verdensmester for damer

Amund Kaarseth - Trøsken IL - sølv i rulleski VM individ og stafett

Annika Sælid - Sentrum Kampsport- NM og nordisk mester i karate

Jannicke Marie Strømnes - T&IL National - NM sandbryting jr.

Torbjørn Gudevold Olsen - T&IL National - NM sandbryting jr.

Mario Andrei Mariut - T&IL National - NM gresk romersk jr.

Magomed Edaev - T&IL National - NM gresk romersk og sandbryting jr.

Per Olav Rusås - Sarpsborg Bueskyttere- NM bueskyting lag

Emil Borgaas - Sarpsborg Bueskyttere - NM bueskyting jr. individ. og senior lag.

Martine Rusås- Sarpsborg Bueskyttere - NM bueskyttere 3x seniormester individ.

Ruben Chan Håland - Sarpsborg Bueskyttere - NM bueskyting-klasse for psykisk utv.hem

Sander Thorbjørnsen Hasthi -Sarpsborg Bueskyttere - NM senior lag og individ.

Hanne -Kristin Kåven Kraus- Sarpsborg Boccia og Teppecurling - NM klasse 3

Kari Bjørn Østby - Sarpsborg Boccia og teppecurling- NM åpen damer

Adrian Federico L. Salas- Sarpsborg Karateklubb- NM senior

Nora Benedicte Handelsby - Sarpsborg Karateklubb - NM senior og U 21

Edvard Huseby - Sarpsborg Karateklubb - NM lag jr.

Tobias Lilleborgen - Sarpsborg Karateklubb- NM lag jr.

Sebastian Eriksen - Sarpsborg Karateklubb - NM lag og individ. jr.

Raymond Handelsby - Sarpsborg Karateklubb - NM lag senior

Sigve Tverodd - Sarpsborg Karateklubb - NM lag senior

Martin Raab Lien- Sarpsborg Karateklubb - NM U 21 og lag senior

Marius Thime - Sarpsborg Roklubb - 2 gull i Baltic Cup, bronse Coupe de la Jeunesse jr.