>Samarbeider for å styrke mangfoldet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Samarbeider for å styrke mangfoldet

Publisert: 30.11.2021

Sarpsborg kommune samarbeider med flere organisasjoner for å få innspill til hvordan man bedre kan legge til rette for å styrke mangfoldet i samfunnet.

- Det er viktig at vi har et godt samarbeid med mange ulike organisasjoner og personer. Jeg ser fram til å høre hva andre tenker er viktig at vi prioriterer. Vi i kommunen ønsker mer kunnskap om ulike tema, derfor må vi spørre de det gjelder, sier mangfoldsrådgiver i Sarpsborg kommune, Flemming Johnsen.

Vil komme med forslag

Denne dagen hadde rådgiveren møte med representanter fra Fredrikstad pride, Skeiv verden i Oslo og Viken og Fri Oslo og Viken. Vi er også i dialog med Skeiv ungdom som dessverre ikke kunne møte. Kommunen har også nettopp bestemt at det skal skrives en ny mangfoldsplan og ønsker også innspill til denne.

Planen vil gi føringer for hvordan kommunen skal jobbe med mangfold, inkludering og likeverd de neste ti årene. Kommunen har også en slik plan i dag, men nå skal den gjennomgås og fornyes. Arbeidet med den nye planen er nettopp startet og vil bli vedtatt i løpet av 2023.

- Det er kjempefint at man har en plan. Da har man noe å forholde seg til og vet hva man skal jobbe med, sier Hege Hansen, som er leder av Fredrikstad pride, Skeive eldre og Heges lille rom.

Hun får støtte fra Stephen Adom, som er daglig leder for Skeiv Verden Oslo og Viken.
- Vi håper at dette fører til kompetanseheving og stimulerer til aktiviteter og kanskje nye møteplasser, sier Adom.

Nils-Erik Aasen Flatø, leder FRI Oslo og Viken synes også dette er et spennende arbeid.
- Det er fint at vi kan komme med forslag til det vi tenker bør endres, sier han.

Vil ha innspill

Kommunen skal koble på flere organisasjoner og personer for å få innspill til mangfoldsarbeidet. Dersom noen har innspill og forslag, ta kontakt med mangfoldsrådgiver Flemming Johnsen.