>Samarbeider for en trygg og god båtsesong

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Samarbeider for en trygg og god båtsesong

Publisert: 26.06.2020

Sarpsborg kommune og alkovettorganisasjonen Av og til vil også i år samarbeide med redningsselskapet for å skape gode og trygge båtferier.

De som vanligvis reiste nedover svenskekysten, kjører nå båt i Norge i stedet. Dermed kryr det av båter på vannet nå for tiden. Geir Kopperud i Redningsselskapet sier at folk stort sett oppfører seg bra på sjøen og de fleste vet hva de kan drikke og hva de ikke kan drikke i båten.

- Vi synes folk stort sett er flinke. Det er sjelden vi ser noen som er berusa, sier han.

- Viktig støttespiller

Liv Torill Osland Lunde jobber med Av og til sine holdningskampanjer i kommunen. Hun er veldig glad for samarbeidet med redningsselskapet.

- Det er en veldig viktig støttespiller for å nå ut til folket. Av og til er det ikke greit med alkohol, så det bør man ikke gjøre når man kjører båt, sier hun.

- Denne kampanjen er det naturlig og lett å støtte, sier Kopperud.

Han forklarer at navigering er vanskelig i seg selv, og at alkohol og navigering ikke hører sammen.

- Ha papirkart tilgjengelig

Henrik Høst fra redningsselskapet forteller at det nå er mange nye på sjøen, siden det er mange som nylig har kjøpt båt.

- Det er viktig at de følger reglene på sjøen, men bruk sjøen for det er et fantastisk sted å være. Skulle det være noe, kontakt oss eller spør oss om råd, sier han.

Høst og Kopperud forklarer at det nå er mange mobilløsninger for å navigere seg fram, men de anbefaler også at man har et papirkart tilgjengelig som gir bedre oversikt.

Mange tips

På Av og til sin nettside er det mange tips til deg som skal på båttur.