Sarpsborg kan vinne Innovasjonsprisen
Torsdag 9. juni blir Innovasjonsprisen 2016 delt ut. Sarpsborg kommune er som kjent blant de tre nominerte som kan gå av med seieren.
Innovasjonsprisen deles ut av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) på Arendalskonferansen. Fra Sarpsborg kommune er det ordfører Sindre Martinsen-Evje, rådmann Unni Skar, innovasjonsrådgiver Frode Alne Bolin og kommunikajonssjef Pål Nilsen som deltar på konferansen
- Vi er både stolte og glade for å bli nominert. De to andre nominerte kommunene er også meget gode kandidater, så det blir spennende å se hvem som får prisen på torsdag, sier kommunikajonssjef Pål Nilsen.
Kontinuerlig arbeid
- Å satse på innovasjon er viktig i hele offentlig sektor. Vi jobber kontinuelig med innovasjon for å øke kapasiteten vår, slik at kommunen kan yte flere tjenester til innbyggerne utfra de ressursene vi har tilgjengelig. Like viktig er det at kvaliteten på tjenestene alltid kan forbedres, og at nye og innovative løsninger kan gi oss bedre tjenester, sier rådmann Unni Skaar.
- Jeg er veldig stolt over våre dyktige medarbeidere som er en forutsetning for at vi har fått til et godt innovasjonsarbeid. Nominasjonen er et resultat av den enkeltes innsats for stadig å utvikle oss videre, fortsetter rådmannen.
Godt innovasjonsklima
I søknaden la Sarpsborg kommune vekt på det mangeårige arbeidet med å utvikle et godt innovasjonsklima i kommunen.
Tre eksempler ble særlig trukket fram:
- Sarpedia, samhandlingsløsning for å dele kunnskap og jobbe på tvers av kommuneområder, avdelinger og nivåer.
- Avstandsmålinger, medisinske målinger trådløst fra pasient til den elektroniske pasientjournalen
- SarpsborgModellen, arbeidet med å forhindre generasjonsoverføring av rus og psykisk lidelse.
For at innovasjonsarbeidet skal spres til andre kommuner, er det lagt opp til at de nominerte kommunene skal dele sine erfaringer i etterkant av prisutdelingen.
Les mer om Innovasjonsprisen her.
Les også: Nominert til innovasjonspris
Les også: Sarpsborg-modellen vekker oppmerksomhet
Les også: Kommunen fortsetter å teste velferdsteknologi