>Sommerles 2023

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Sommerles 2023

Publisert: 01.06.2023 Av: Vegard Krog Petersen

Sommerles er avsluttet! Men: Premier kan hentes på biblioteket til og med 14. september. Takk for en super innsats av alle sommerlesbarna! 1451 deltagere har hittil lest 1.717.563 sider i sommer! Vi gleder oss allerede til neste sommer!

Vinnere på Sommerlesfesten 2023

6 bokpremier: Isak Skaar, 6 år; Silja Remme-Lauten, 7 år; Loke Aleksander Häger, 10 år; Kaja Mitwicka, 8 år; Sofie Risholm, 10 år og Emma Johanne Andersen, 11 år.
 
2 stk. trilobitter: Leon Eng Hauge, 4. klasse og Tuva Caspara Lindset-Iversen
   
2 stk. familiebillett til Inspira Science center: Adrian Nordbye, 3. klasse og Konrad Johnsen, 3. klasse
 
Under Sommerlesfesten trakk vi i tillegg 6 vinnere som fikk 2 billetter hver til Sarpsborg kino og dessuten en vinner av «Snokeboka» av Lisa Aisato – en billedbok for alle aldre.


------------------------------------------------------------------------------

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Fra 1. juni til 31. august kan alle barn som går på barneskolen delta på sommerles.no. Også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse nå. Barna melder seg inn på nettsiden sommerles.no sammen med foreldrene sine, som må godkjenne at barna blir med og oppgi sin e-postadresse.

sommerles.no kan barna registrere bøkene de leser eller lytter til, løse oppgaver, følge med på hva venner leser og få lesetips. Den spennende Sommerles-fortellingen kan bare leses av deltakerne. Den kommer med nytt kapittel hver uke på nettstedet. Samtidig henges et nytt kodeord opp i biblioteket. All aktivitet gir poeng, og poengene fører til at barna kan hente kule premier på biblioteket. 

Les så mye du orker, samtidig som du samler XP (poeng), troféer og premier. Stikk innom biblioteket, lån med deg bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier og hent kodeord og premier. Husk å registrere alt du leser – eller lytter til - hver eneste side teller!

Årets premier

Level 10. Armbånd
Level 20. Velg mellom magnetisk bokmerke eller frisbee eller steinperle med snor.
Level 30. Velg mellom en stor krystall/mineralstein eller nøkkelring med polert stein eller en ekstra steinperle

Sommerles premie 1:armbånd Sommerles premie 2:magnetisk bokmerke Sommerles premie 2:steinperle med snor Sommerles premie 2:frisbee Sommerles premie 3:en stor krystall/mineralstein Sommerles premie 3:nøkkelring med stein

For de barna som leser mye er det mulig å komme enda høyere i level. Vi i Sarpsborg har derfor valgt å dele ut premier også på level 40, 50, 60, 70, 80 og 90! Da får du buttons med Sommerlesmotiver på. OBS! Det blir ikke gitt premievarsel i Sommerles når du kommer til disse levelene, så dette må du passe på selv.

Henting av premier

Du kan hente premier på alle tre bibliotekavdelingene, slik det passer best for deg.

Her er åpningstidene.  Hovedbiblioteket har flyttet midlertidig til «Matstova» på Torget (St. Marie gate 121).
Siste frist er lørdag 16. september 2023!

Tryllemette med kanin og duerFest for deltakerne

Lørdag 26. august kl.11:30 blir det fest på torget for alle barn som har vært med på årets Sommerles! Her blir det utdeling av is til sommerlesdeltagerne, og premietrekning fra scenen. Vi får også besøk av Tryllemette! Hun vil underholde med sitt trylleshow med både kanin og duer. Showet passer for hele familien, men merk at det kun er sommerlesbarna som får is og premier.

OBS! Ved dårlig vær vil festen flyttes inn på Storbyen.
Påmelding med barnets fulle navn og alder sendes til tunebib@sarpsborg.com innen torsdag 24. august.

Bokpremie til et skolebibliotek  

Den skolen som utmerker seg med relativt mange og svært aktive deltakere i  årets Sommerles får en bokgave verdt kr. 10.000 - til skolebiblioteket sitt. Dette er spesielt for Sarpsborg.

Ved at du leser bøker og registrerer dem på sommerles.no bidrar du altså til at din skole kan vinne og få flere bøker på skolebiblioteket på din skole!

D.D.S.Ø.I.F

Nytt i år er et samarbeid om utstillingen D.D.S.Ø.I.F med Borgarsyssel museum. Det gjør at barn som har på seg Sommerles-armbåndet kommer gratis inn i sommer.  Da får de også se den spennende utstilling som er basert på dyrene i barnebøkene om Doktor Proktor. Mer info om aktiviteter på museet finner dere på Borgarsyssels nettsted.

 D.D.S.Ø.I.F. (Dyr du skulle ønske ikke fantes)

Sommerles-video

Årets Sommerles-video, om hvordan det hele startet for Astrid og Asbjørn: «Den første reisen»:

Les eller lytt til årets Sommerles-fortelling: «Natt på biblioteket» skrevet av Mari Moen Holsve. Her er et utdrag: