Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Sykehjem vil kaste mindre mat

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Sykehjem vil kaste mindre mat

06.12.2018

Fem sykehjem i Sarpsborg er med i prosjektet «Matvinn». Målet er å redusere matsvinnet.

Sykehjemmene er allerede i gang med veiing av all mat som kastes. I to uker skal de også registrere årsaken til at dette kastes.

Denne perioden legger grunnlaget for hvilke tiltak sykehjemmene ønsker å prøve ut for å kaste mindre. Organisasjonen «Framtiden i våre hender» vil veilede sykehjemmene i løpet av prosjektet. De har jobbet med å redusere matsvinnet i flere kommuner og erfaringene derfra viser at små grep kan gi store resultater.

Har du spørsmål?

Kontakt prosjektleder Elisabeth Riise Jenssen på mail eller tlf. 99 000 713.

Mer om prosjektet: Vinn-vinn med mindre matsvinn

1/3 av all mat produsert for mennesker i verden i dag ender i søpla. I Norge kaster vi totalt 355.000 tonn mat hvert år, til en prislapp på omtrent 20 mrd. kroner. Dette er mye tid, penger og god mat som går til spille. Maten vi kaster i Norge alene tilsvarer utslippene til 400.000 personbiler og kalorier til å mette 800.000 flere mennesker. Å kaste mindre mat er noe av de viktigste vi kan gjøre for miljø og ressursfordeling i verden. Og det krever faktisk ikke store grep for å få til store resultater!

Norge har gjennom FNs bærekraftsmål forpliktet seg til å halvere matsvinnet innen 2030, og Sarpsborg kommune har bestemt seg for å satse på å få ned matsvinnet, gjennom MatVinn-prosjektet i enkelte sykehjem.

Ved å bedre rutinene knyttet til mathåndtering, kan MatVinn-prosjektet redde mye god mat og samtidig bidra til andre bonuseffekter for sykehjemmene. Blant annet mer effektiv kommunikasjon, bedre oversikt og bedre mat og ernæring for beboerne – i tillegg til å bidra til miljøet og mer rettferdig fordeling av matressursene våre!