Sarpsborg er nå med i nordisk nettverk for å sikre trygge byer
Politirådet i Sarpsborg søkte om å bli medlem av Nordisk ministerrådnettverk. Denne uken ble Sarpsborg som by godkjent som medlem.
Politirådet består av representanter fra politiet og kommunen.
«Nordic safe cities»-avtalen er nå undertegnet av ordfører, som leder for politirådet i Sarpsborg.
- Jeg er stolt og fornøyd med det viktige arbeidet som gjøres, men det er et krevende arbeid, og det er viktig å bygge kompetanse og kunnskapsdeling, sier ordfører og leder av politirådet, Sindre Martinsen-Evje
Nordic Safe Cities er et bynettverk som ble dannet i 2016 av Nordisk ministerråd for å sikre demokrati, trygghet, tillit, toleranse og motstandsdyktige byer for alle, samt aktivt arbeide for å forebygge og forhindre radikalisering og voldelig ekstremisme.
- Viktig medlemskap
Det er rundt 40 nordiske byer som er medlemmer i nettverket.
- Dette er et viktig medlemskap for Sarpsborg. Vi arbeider hver dag for en inkluderende og trygg by for våre innbyggere. Det å bli med i et nordisk nettverk vil gi Sarpsborg mulighet for økt kunnskap og erfaringsdeling med andre nordiske byer, sier Tone Faale, som er kontaktperson for Nordic Safe citities i Sarpsborg kommune og SLT-koordinator i kommunen. Det innebærer at hun har ansvaret for samordning av lokale, kriminalitetsforebyggende tiltak.
I søknaden for å bli medlem, fremhevet Faale på vegne av Politirådet alt arbeidet som er nedlagt i Sarpsborg innen kriminalitetsforebygging og forebygging av radikalisering siden 2011.
- Sarpsborg er allerede anerkjent for sitt forebyggende arbeid mot voldelig ekstremisme, både nasjonalt og internasjonalt. Og Sarpsborg har fått gode tilbakemeldinger fra Nordic Safe cities på flere av tiltakene vi viste til i søknaden, forteller Tone Faale.
- Vi kan alle bidra
Spesielt arbeidet med handlingsplan «Tett på» i skoler og barnehager er noe andre nordiske byer er interessert i å få mer kunnskap om.
- Dette er ekstra motiverende og hyggelig. Mange ansatte i Sarpsborg både i kommunen, politiet, fylkeskommunen, ungdommens bystyre og frivillige organisasjoner er mobilisert for å skape trygt lokalmiljø i vår by. Vi kan alle bidra for en fortsatt trygg og flott by for alle. Trygghet er ingen selvfølge, vi har alle et ansvar for å inkludere medmennesker på tvers av kultur, religion og livssyn for alles fremtidige trygghet, vektlegger Tone Faale.