>Vil refundere transportutgifter

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Vil refundere transportutgifter

Publisert: 26.11.2020

Brukere av kommunens transporttjeneste til dagsenter i perioden mai 2010 – september 2019, vil få refundert sine utgifter.

 

Formannskapet behandlet i dag spørsmålet om brukere av kommunens transporttjeneste skal få refundert egenbetaling, og gikk enstemmig inn for tilbakebetaling.

Skulle hatt løyve

Kommunen tilbyr transport til mennesker med funksjonshemminger og eldre fra der de bor til dagsenter. Denne tjenesten betales med en egenandel, som for 2020 har vært 72 kr pr dag. Kommunen skulle hatt løyve for å drive denne tjenesten, og stoppet innkreving av egenandel i september 2019, da det ble klart at kommunen måtte ha løyve. Løyve for transporttjenesten ble gitt i januar 2020. Ordningen ble med dette godkjent og i orden.

Brukere vil bli kontaktet

Tre brukere har klaget på at de har måttet betale for tjenesten, og to av disse har bedt om tilbakebetaling av sin egenandel for transporttjenesten fordi kommunen ikke har hatt nødvendig løyve på plass. Formannskapet la til grunn at kravet fra disse brukernes krav bør få betydning for alle som har brukt tjenesten. De som er brukere av transporttjenesten i dag vil bli kontaktet av kommunen, og få tilbakebetalt pengene sine automatisk neste år.
Tidligere brukere av tjenesten og arvinger til avdøde tidligere brukere må kontakte kommunen på e-post postmottak@sarpsborg.com, med informasjon om navn og fødselsdato på personen det gjelder. Kommunen må ha mottatt dette innen utgangen av 2021. 

Intern gjennomgang

Kommunen har utarbeidet en intern revisjonsrapport som kartlegger kommunens transporttjenester og prosessen rundt løyver. Rapporten ble lagt fram i forbindelse med behandlingen av denne saken.