>8. mai i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

8. mai i Sarpsborg

Publisert: 18.04.2024

Her er programmet for årets markering av 8. mai i Sarpsborg.

8. mai feirer vi friheten, og vi hedrer norske veteraner fra andre verdenskrig og frem til dagens internasjonale operasjoner.

Det blir som vanlig nedleggelse av krans, taler, musikk og underholdning i forbindelse med den tradisjonelle markeringen ved De falnes monument i Kirkeparken. I år er det ordfører Magnus Arnesen som holder tale og legger ned krans, og det blir musikk ved Sarpsborg janitsjarkorps og sang ved Oda Oliversen. I fjor ble markeringen utvidet med et veterantreff i Galleri St.Marie på Sarpsborg scene på ettermiddagen, og det blir det også i år.

Mange veteraner

Over hundre tusen nordmenn har tjenestegjort i utlandet for Norge. Mange mistet livet, ble skadet og sliter med ettervirkninger og senskader. Det bor et betydelig antall veteraner i Sarpsborg, men på grunn av personvernregler finnes det ikke et offentlig register med navn på veteraner i kommunen. Ivaretakelsen av veteraner fra internasjonale operasjoner er et viktig samfunnsansvar for alle sektorer, og veteraner som har behov for oppfølging skal oppleve samordnede og kompetente tjenester fra det offentlige hjelpeapparatet.

Sarpsborg kommune har en egen nettside med informasjon rettet mot veteraner og deres familie. Her er det samlet mye nyttig informasjon. Se mer på nettsiden veteraner i Sarpsborg

Årets program

Markering ved De falnes monument i Kirkeparken i Sarpsborg
Tid: 8. mai kl. 17.00. Æresvakter ved Sarpsborg Forsvarsforening og NVIO

  • Koraler ved ankomst, Sarpsborg Janitsjarkorps
  • Velkommen
  • Sang ved Oda Oliversen
  • Tale ved Sarpsborg ordfører Magnus Arnesen
  • Kransenedleggelse
  • Medaljeutdeling for internasjonal tjeneste v/Sarpsborg HV
  • Veterantreff for veteraner med familie i Galleri St.Marie, Sarpsborg scene fra kl. 17.30. Enkel bevertning, påmelding ikke nødvendig. Velkommen!