>Cathrine deler de gode historiene fra Østre bydel

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Cathrine deler de gode historiene fra Østre bydel

Publisert: 19.09.2023 Av: Ole Christian Foss

Gjennom podcast-serien «Østre bydel» håper Cathrine Brynildsen å kaste positivt lys over de mange flotte menneskene som bor og lever i Østre bydel. – Det er så mange gode historier og folk her. De historiene vil jeg gjerne løfte fram, sier den tidligere radioprateren.

Cathrine Brynildsen jobbet i mange år som programleder i lokalradioen Radio Prime Sarpsborg. Derfor var tanken på å lage podcast, altså et slags radioprogram i episoder, noe som falt veldig naturlig for henne. Nå har hun produsert fem slike episoder fra sin leilighet i gamle Kirkegata skole.

- Jeg bor her, og synes området er fint og interessant. Østre bydel er et sted med mange forskjellige typer mennesker, med hver sine historier. Det samme har stedet i seg selv. Disse historiene vil jeg dele, sier hun om bakgrunnen for podcastserien.

Tilskudd

Det var i slutten av mars at Sarpsborg kommune opplyste at det ville bli delt ut totalt 300.000 kroner til ulike prosjekter som skaper aktivitet og utvikling i Østre bydel.
Vi har tidligere omtalt Stefan Andreas Sture som fikk tilskudd og som viser fram Østre bydel gjennom linsen på gamle, analoge kameraer. 

Nå er det lyden fra Cathrines opptak som skaper bilder.

LES OGSÅ: Stefan Andreas Sture har fotoprosjekt om Østre bydel

Lykkelige

- Østre bydel blir jo sett på som et litt trist og stusselig sted. Det er en kjent sak at dette er en del av Sarpsborg som kommer dårlig ut når man ser på levekår og fattigdom og arbeidsledighet osv. Men hvordan er det med folka som faktisk lever her, har jeg tenkt. Er de lykkelige? Og svaret på spørsmålet.. eller det vil si; det jeg har opplevd gjennom mitt podcast-prosjekt, hvor jeg treffer og prater med innbyggerne her, det viser at de er lykkelige. De har det bra og ønsker i grunn ikke å bo noe annet sted, forklarer Cathrine – og fortsetter;
- Jeg har storkosa meg i møtet med alle disse flotte menneskene.

Fem episoder

Foreløpig er det laget fem episoder. Det slippes en episode hver mandag morgen på plattformen Spotify.

DU FINNER EPISODENE HER: Podcast-serien "Østre bydel"

Serien starter med en episode om St.Marie plass og dagens ordfører Sindre Martinsen-Evjes forhold til nettopp denne plassen. Og om hvordan området i og rundt parken har utviklet seg med årene.

Senere i serien får lytterne blant annet bli bedre kjent med det nye bakeriet i Østre bydel, med Guro Elise Berg som er prosjektleder for områdesatsingen, med en alenemamma som har flyttet til Østre bydel, og med de mange humørfylte damene fra ulike land som hver uke møtes for å sy – og for å snakke norsk med hverandre i stedet for at alle snakker ulike språk.

Saken fortsetter under bildet.

Cathrine Brynildsen lager podcast fra og om Østre bydel. I en av episodene snakker hun med Ingrida Cipi i det lille bakeriet hun driver. (foto: Ole Christian Foss)
Cathrine Brynildsen lager podcast fra og om Østre bydel. I en av episodene snakker hun med Ingrida Cipi i det lille bakeriet hun driver. (foto: Ole Christian Foss) 

Det blir også vandring med en tidligere byarkitekt, og vi får hilse på en enslig mindreårig flyktning som bor ved jernbanestasjonen. Han deler sin historie.
- Dette er en ung mann som ikke kunne et ord norsk den gang jeg ble kjent med han for første gang, men som nå er ferdig utdannet helsefagarbeider. Han deler en veldig sterk historie, forteller Cathrine.

Hun heier på områdesatsingen i Østre bydel – og ønsker med sin podcastserie å bidra til å kaste positivt lys over området og menneskene som bor der.

Gi den en lytt du også!