>Stefan Andreas Sture har fotoprosjekt om Østre bydel

Innhold

ØSTRE BYDEL: Stefan Andreas Sture tar flotte bilder fra Østre bydel. Disse deles under "sarpsborg_bilder" på blant annet Instagram.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Stefan Andreas Sture har fotoprosjekt om Østre bydel

Publisert: 12.06.2023 Av: Ole Christian Foss

Gjennom linsen på gamle, analoge kameraer fanger Stefan Andreas Sture både historie og framtid når han knipser bilder i Østre bydel.

I slutten av mars opplyste Sarpsborg kommune at det ville bli delt ut totalt 300.000 kroner til ulike prosjekter som skaper aktivitet og utvikling i Østre bydel.
Sture er blant de som har søkt og fått innvilget nærmiljøtilskudd.

- Historie, nostalgi, nytt og gammelt, forfall og slitasje, nye bygg og framtid - det er noe av det man finner i Østre bydel. Jeg fotograferer med gamle, analoge kameraer i 2023, det er gammelt og nytt, og nostalgi, samtidig som jeg fotograferer her og nå. Høstferien 2023 blir det utstilling i Olavs hall, Borgarsyssel museum, skriver fotografen når han publiserer bildene sine i sosiale medier.

Du kan blant annet se dem på Instagram-kontoen «sarpsborg_bilder».

Godt kjent med bydelen

Også i sin søknad for å få tilskudd, opplyser Stefan Andreas Sture sine bånd til Østre bydel.
- Jeg vokste opp ved Sarpsborg jernbanestasjon, og brukte mye tid i Østre bydel. Der var jeg hjemme hos klassekamerater, aktiv i Gleng Bokkafé, jeg har opptrådd på Folkets Hus, hengt i spillehallen Mecca, og vært på Borgarsyssel og på Kirkegata ungdomsklubb, bare for å nevne noe. Denne bakgrunnen fra Østre bydel slik den var på åtti- og nittitallet, vil danne bakgrunn for mitt valg av motiver. Jeg vil prøve å fange både en viss nostalgi og likevel vise hvordan det er i bydelen, akkurat nå, forklarer Sture – som er tildelt 25.000 kroner til fotoprosjektet sitt.

Spennende prosjekt

- Dette synes jeg er et spennende prosjekt som fører til fokus på Østre bydel, og som skaper aktivitet i bydelen. Her får vi et annet blikk på området enn vi er vant til å se selv, og dette blir en type dokumentasjon fra 2023 som har 80-90-tallet som utgangspunkt. Jeg er veldig glad for at Sture tar disse bildene, sier Guro Elise Berg, som er programleder for den lokale satsingen i Østre bydel.

Totalt 300.000 kroner ligger altså i potten når Sarpsborg kommune lanserer nærmiljøtilskudd for Østre bydel. Søknader behandles fortløpende, og hver søker kan få opptil 30.000 kroner til sitt prosjekt.

Klikk her for søknadsskjema for nærmiljøtilskudd

Søknadsskjema for nærmiljøtilskudd Østre bydel.docx

Søknadsskjema for nærmiljøtilskudd Østre bydel (PDF).pdf

Klikk her for retningslinjer

Retningslinjer for tildeling av nærmiljøtilskudd for Østre bydel.docx

Retningslinjer for tildeling av nærmiljøtilskudd for Østre bydel (PDF).pdf