>Dagaktivitetstilbud med plass til flere

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Dagaktivitetstilbud med plass til flere

Publisert: 18.11.2022

Denne uka er det ett år siden det ble startet dagaktivitetstilbud ved Eplehagen bofellesskap. Det første året har gått bra, og det er plass til flere.

Tilbudet startet opp i november i fjor, og denne uka ble det første året markert med ballonger, flagg og litt feiring.

 Hege Walen Kristiansen, Elise-Margretehe Lampe-Olsen og William Jakobsen ved Eplehagen dagaktivitetstilbud- Å få lov til å komme hit er det fineste, og jeg koser meg hver dag, sier en av deltakerne fornøyd.

Unge med demens

Eplehagen dagaktivitetstilbud er for hjemmeboende under 65 år, som har fått en demensdiagnose eller er til utredning. Tilbakemeldingene både fra brukerne selv og pårørende er gode. 

- Det er fint å se at tilbudet betyr så mye for de som kommer hit. Vi har plass til flere, så om det er noen som har lyst eller vil vite mer, er det bare til å ta kontakt eller rett og slett komme på besøk, sier fagsykepleier Hege Walen Kristiansen.

Viktig mestring

- Det har vært et år hvor vi har vært mye på turer, både i nærmiljøet og litt lengre utfarter, oppsummerer Kristiansen, og er godt fornøyd med at det satses videre på tilbudet.

Bilder fra Eplehagen dagaktivitetstilbud

De faste brukerne kan delta i dagaktivitetstilbudet på Tindlund alle hverdager fra klokka 9 til 15, men det er også mulig å kun delta på enkeltdager.

-De får tilbud om å bli hentet hjemme, og vi starter dagen med felles frokost før vi går i gang med aktiviteter, forteller aktivitør Elise-Margrethe Lampe-Olsen.

Sykepleiere er også blant medarbeiderne i teamet, og sammen har de ansatte som mål å tilby en sosial møteplass som gir et godt fysisk og psykisk aktivitetstilbud. Mestring er stikkordet, og brukerne selv er med på å forme ukeplanen de lager og tar med seg hjem hver fredag.

-Vi lager felles måltider, drar på turer, har trening i samarbeid med fysioterapeut, quiz og hobbyaktiviteter.

Ulike aktiviteter

Mye av aktivitetene er sesongbasert, og foregår både inne og ute. En egen hage utenfor Eplehagen har kommet på plass siden oppstart, og har allerede blitt en populær plass.

Hege Walen Kristiansen, Elise-Margretehe Lampe-Olsen og William Jakobsen ved Eplehagen dagaktivitetstilbud

- De har opparbeidet arealet, båret, fraktet planter og sådd. Det er vi veldig stolte av, sier Kristiansen.

Nå for tiden jobber de med å forberede og produsere til julemarkedet på Borgarsyssel før jul.

Demensteamet i kommunen kan kontaktes for å få vite mer om tilbudet, og se også kommunens nettside med informasjon om dagaktivitetstilbud for personer med demens. 

 

På øverste bildet: Fra v. aktivitør Elise-Margrethe Lampe-Olsen, fagsykepleier Hege Walen Kristiansen, teamleder Liv Fjeld og sykepleier Anita Hammerstad.

På nederstebildet: Fra v. teamleder Hege Walen Kristiansen, Elise-Margrethe Lampe-Olsen og William Jakobsen ved dagaktivitetstilbudet i Eplehagen på Tindlund.