>Vil fylle amfi'n med digital ungdomskultur

Innhold

Sarpsborg kommune jobber i samarbeid med Sparta for å fylle opp amfi'n med digital ungdomskultur

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Vil fylle amfi'n med digital ungdomskultur

Publisert: 16.02.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Hvis alt går etter planen, kan Sparta Amfi fylles med digital ungdomskultur 27. til 30.juni. Sarpsborg kommune samarbeider med IHK Sparta Sarpsborg om å gjennomføre Norcup, som kan trekke besøkende fra inn- og utland.

- Det kan bli helt rått, sier prosjektleder Ole Martin Pedersen Gjestad entusiastisk. For bare noen uker siden tok 256 deltakere fra 14 ulike land turen til Sarpsborg og Østre bydel for å konkurrere i dataspillet Super Smash Bros, og nå er planene større. I juni planlegges Norcup i Sparta Amfi i Sarpsborg.

UKM tok initiativet til å starte Norcup som et eksperiment i 2019, i et samarbeid som inkluderte Sarpsborg kommune. Over tid, med Sarpsborg kommune som en ledende kraft, utviklet prosjektet seg steg for steg. Dette førte til at UKM Norge foran årets arrangement, har overført eierskapet til Sarpsborg kommune.

- Det gjør at vi kan gjøre noen endringer i konseptet for å inkludere flere disipliner og nå et bredere publikum, spesielt siden det blir et rent fysisk arrangement her i Sarpsborg. 27. til 30.juni vil amfi'n og ungdomshallen bli transformert til sentrum for digital ungdomskultur. Sarpsborg vil være sentrum for en bemerkelsesverdig begivenhet som er satt til å bli et av de største høydepunktene i byens kalender i sommer, sier Pedersen Gjestad.

Åpent for alle

Norcup planlegges i samarbeid mellom kompetanse- og ressurssenter for datakultur i Norge (KRED), team barn og unge i kommunen, Ung Motkraft og ikke minst IHK Sparta Sarpsborg.

Over fire dager vil deltakere og besøkende fra både Norge og internasjonale destinasjoner samles for å delta i en rekke aktiviteter. Det blir alt fra turneringer i e-sport til lærerike kurs og workshops, gratis aktivitetsområde og ikke minst turneringen Smashborg Summer Seasonal.

- Hovedmålgruppen blir mellom 13 og 18 år, men her blir det åpent for alle. Arrangementet lover å være en spektakulær feiring av digital ungdomskultur, designet for å engasjere, underholde og inspirere unge mennesker - og familier, sier Pedersen Gjestad. Han er selv oppvokst i nabolaget, så det å få til et så stort arrangement for ungdom nettopp her i skolens ferie, er ekstra stort. Samarbeidsviljen hos Sparta har også vært gledelig stor.

Internasjonalt preg

- Vi var ikke i tvil, dette er midt i blinken for oss. I Sparta er også samfunnsperspektivet svært viktig, og derfor setter vi stor pris på å få samarbeide om aktiviteter og bruk av Sparta amfi også sommerstid. Å åpne idrettshallene har vært kommet opp som et ønske, og det her var en mulighet vi bare måtte bli med på, sier Jan Håkon Dahlen i Sparta.

Klubben jobber mye for å legge til rette og skape aktiviteter for ungdom, og være et godt og trygt samlingssted. Under Norcup kommer en rekke frivillige i klubben til å bidra i gjennomføringen, og det er også Sparta som vil sørge for kiosk og mattilbud under arrangementet.

Med mer enn 400 deltakere ventet fra det globale Super Smash-miljøet, er Norcup i Sparta Amfi posisjonert for å ha et sterkt internasjonalt preg. I tillegg ventes et hundretall av utøvere i bredde-esport, inkludert spill som Rocket League, Valorant, og Overwatch, som vil konkurrere og vise frem sine ferdigheter.

Inngang, alle aktiviteter og parkering, vil være gratis for alle deltakere og besøkende.

- Det handler om å gjøre arrangementet så tilgjengelig som mulig. Dette initiativet er ikke bare en feiring av ungdom og teknologi, men også en investering i fremtiden for digital kultur og fellesskap.

Unge arrangører

UKM Norge bidrar også til arrangementet ved å stille med en stor gruppe unge arrangører, rekruttert fra hele landet. Målet er å gi unge mennesker verdifull arrangørkompetanse, og bidra til å sikre at arrangementet blir en suksess. Ungdomshallen vil bli omdannet til et levende messeområde, med åpne aktiviteter, konkurranser og stands fra ulike samarbeidspartnere. Dette sikrer at det vil være noe av interesse for alle som deltar, og mye spennende for de som er nysgjerrige på dette kulturfeltet.

- Norcup i Sparta Amfi representerer et unikt tiltak i nordisk sammenheng, og er en pilot som vi har stor tro på vil engasjere og inspirere for år fremover. Vi ser med spenning frem til å ønske deltakere, arrangører, og utstillere fra inn- og utland velkommen til Sarpsborg for en uforglemmelig feiring av digital ungdomskultur, sier Ole Martin Pedersen Gjestad.