>Feiret Valaskjold omsorgssenter

Innhold

10 års feiring på Valaskjold omsorgssenter. Beboer Aage Normann Steen holdt tale, hadde malt et maleri og spilte på munnspill. Her med virksomhetsleder Lise-Gro Andersen.
Øyvind Werner Johansen, Ellen Borg Thime, kst. assisterende direktør Lene Guthu Ryen og direktør Kirsti Skaug helse og velferd.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Feiret Valaskjold omsorgssenter

Publisert: 10.04.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Ti år har gått siden Valaskjold omsorgssenter sto klart. Teamleder Synnøve Skagemo, vernepleier Kristina Gander Ryen og mangeårig vikar Inger Wara har vært med siden starten.

Valaskjold omsorgssenter består av 48 leiligheter i bofellesskapet og 32 sykehjemsplasser.

- Jeg er veldig stolt av å få jobbe og være her, det er jo et flaggskip, sier Synnøve Skagemo. Teamlederen har vært med siden de åpnet, og kom fra Vartun bo- og servicesenter i Varteig til et av landets mest moderne omsorgssenter.

- Tre beboere som flyttet inn her i 2014 bor fortsatt her, og vi er 30 ansatte som har vært her fra starten av, forteller hun.

- Får mye ros

Vernepleier Kristina Gander Ryen var nyutdannet i 2013, og jobbet blant annet ved Haugvoll og Kurland sykehjem i studietiden. Gleden var ekstra stor da hun ble tilbudt fast jobb på Valaskjold.

- Det var helt nytt, og jeg husker det var en veldig spennende 14 dagers innkjøring for de ansatte. Det ble satset på oss, og vi fikk bli bedre kjent, sette opp systemer, trene og øve oss før pasienter og beboere kom. Det skapte mange gode relasjoner, og det var veldig moro å være med på. Ekstra gøy var det også at de skulle ha en vernepleier i hver etasje, sier Gander Ryen som fikk god oppfølging av drevne sykepleiere.

- Vi var veldig spent, men det ble lagt et godt grunnlag med gode rammer for å drive det bra. Jeg synes jammen ikke det er lenge siden vi feiret fem år, sier Skagemo.

Samarbeidet mellom sykehjem og bofellesskap er veldig bra, og Valaskjold omtales trekkes fortsatt fram som moderne. Medarbeiderne har utmerket seg som fremoverlente og ivrige etter å teste nye løsninger, og det har blant annet resultert i at sykehjemmet har vært med på flere piloter.

Se også: Tester ut ny og sikrere medisinløsning

- Det er veldig høyt under taket hos oss, det er enkelt å mene og si noe, og det er flott. Vi har også fått mye skryt fra de pårørende opp gjennom, og får stadig høre at det er en god atmosfære hos oss, sier Gander Ryen fornøyd.

Første nattevakt

- Jeg var her fra første natt med de som kom fra Vartun. Jeg har rett og slett hatt det helt fantastisk med å jobbe på Valaskjold, men årene har gått veldig fort, sier Inger Wara. Hun var pensjonist allerede da de åpnet i 2014, men den spreke 81-åringen har holdt det gående som vikarassistent i ti år.

I tillegg til ordfører og kommunens ledelse, var flere tidligere ansatte og personer som var involvert i oppstarten av Valaskjold omsorgssenter, invitert til onsdagens markering. Deriblant tidligere enhetsleder Ellen Borg Thime.

- Det er veldig rart å være tilbake. Jeg var jo med helt fra ungdomsskolen ble revet og til omsorgssenteret åpnet. Veldig mange jobber fortsatt her, og jeg kjenner også igjen beboere fra da jeg jobbet her. Det er veldig fint å se hvor godt de tar vare på hverandre her, sier Borg Thime.

Musikk, gaver og taler

Onsdag formiddag var hele fellesarealet i 1.etasje pyntet til fest, og fylt med beboere, pasienter, medarbeidere og inviterte gjester. 

- De aller viktigste gjestene er de som bor her, jobber her, og sørger for driften av huset. Dere er kjempeviktige, roste nåværende virksomhetsleder Lise-Gro Andersen. Sammen fikk være med på herlig barnesang, taler og gaveoverrekkelser, før pølsefest etterfulgt av kaffe og kake.

- Nå i dag er det bursdag. Nå er kåken 10 år gammel da, og jeg har vært her halvparten, forteller beboer Aage Normann Steen. 93-åringen som liker at det skjer noe på omsorgssenteret fikk hele huset med på å rope hurra i kor, og lot ikke sjansen gå fra seg da han ble spurt om å holde tale. Herr Steen serverte også alle sammen et aldri så lite tilbakeblikk, til tiden da man kjørte biler uten sikkerhetsbelter og airbag, satt bakpå lasteplanet, spiste brød med smør og drakk brus med sukker. Videre satte han ord på hvordan årene har ført med seg en eksplosjon av nyskapning og ideer, bekymringen for roboter og det å vente på hjelp, og gleden over å bo på omsorgssenteret. Til slutt spilte han en finfin versjon av "Bestefarsvalsen" på munnspill.

- Gratulerer med dagen, og en ekstra takk til all som har bidratt og som har fylt huset med liv og aktivitet i alle disse årene, hyllet ordfører Magnus Arnesen. Han overrakte også en gavesjekk til omsorgssenteret slik at de kan gjøre noe ekstra hyggelig for pasienter, beboere og ansatte. 

Men det er mer å glede seg til på Valaskjold omsorgssenter. 19.mai blir det besøk av selveste Kjell Elvis, og da blir det fest!