>Flere ungdomstilbud 17.mai

Innhold

Fredrik Mathisen i Opplev Event

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Flere ungdomstilbud 17.mai

Publisert: 10.05.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Usikker på hva du skal gjøre på 17.mai i år? I år blir det flere åpne møteplasser for ungdom med blant annet live DJ-konsert, rebusløp og digital feiring i Minecraft.

17. mai er rett rundt hjørnet, og i år blir det ekstra mye for ungdom og unge voksne. Både Fellesverket i gågata og Ungdommens kulturhus holder åpent.

Se hele 17. mai-programmet her

Fellesverket først

Det er Røde Kors som står bak møteplassen Fellesverket i St. Marie gate, og der kan unge mellom 13 og 25 ta turen innom fra kl. 13 til 17.

- Det er veldig hyggelig å kunne gi et tilbud også på nasjonaldagen, sier Hanne Rosbach ved Fellesverket. Her blir det muligheter for gratis servering av mat, is, spill, gaming og andre aktiviteter. Når Fellesverket stenger dørene, fortsetter Ungdommens kulturhus med afterparty i Østre bydel fra kl. 17 til 22.

Vil få dansegolvet til å koke

- I år satser vi litt ekstra, sier teamleder Camilla Michelle Andersen i team barn og unge i Sarpsborg kommune. Før pandemien var det tradisjon for å holde en kommunal fritidsklubb i sentrum åpen, og mange benyttet seg av tilbudet.

- Det handler kanskje ikke om å være på fritidsklubben hele tiden, men det å ha en tilgjengelig møteplass for ungdom på 17. mai. Bare det å ha et sted hvor de kan treffe andre på samme alder, være sosiale, slappe av, eller søke til i dårlig vær eller hvis de mistet venneflokken. Det har vi opplevd som viktig for mange, så det er fint å kunne tilby det igjen, sier Andersen.

I år kan unge opp til 20 år glede seg til gratis rusfritt afterparty. Det blir åpen kiosk, gratis matservering, e-sport og ikke minst live konsertopplevelse med DJ. På 17. mai lover trommeslageren Brage Saugstad og DJ Fredrik Mathisen fra Opplev Event å lage en elektrisk kveld med god stemning for alle som kommer innom UK. Hit Play er et spektakulært lysshow som leverer de beste låtene fra dagens hitlister til dristige klassikere forkledd i fete remixer, og duoen lover å få dansegolvet til å eksplodere. 

Bli med på digital feiring

Under pandemien ble det for første gang arrangert digital 17. mai-feiring i Sarpsborg, og i år blir det nye muligheter.

Feir nasjonaldagen vår virtuelt på Sarpsborg kommunes Minecraft-server! Ta turen til Visit.uksarp.no den 17.mai mellom kl. 16 og 18.

- Det blir ekstra stas å vise fram deler av Sarpsborg i Minecraft. Jobben med å videreutvikle byen i Minecraft har nemlig bare fortsatt, og nå er enda større del av byen med. Bli med på en unik feiring og oppdag Sarpsborg på en helt ny måte, oppfordrer Ole Martin Pedersen Gjestad. Professorer fra University of North Dakota kommer også til UK, hvor de kan få gå i digitalt 17. mai-tog i Sarpsborgs gater.

Det er første gang det arrangeres både fysisk og digital 17. mai-feiring ved UK, og det er også mulig å følge den digitale feiringen fra UK.

- Vi arrangerer en digital rebusløype gjennom Sarpsborg sentrum, hvor deltakerne kan vinne ulike premier fra butikker og restauranter i sentrum hver halvtime. I tillegg blir det felles digitalt 17. mai-tog hver halvtime, og opplegget er åpent for alle aldere, sier Ole Martin Pedersen Gjestad.