>Hvem fortjener pris?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Hvem fortjener pris?

Publisert: 09.11.2023

På Sarpsborggallaen 27.januar 2024 skal Sarpsborg kommune hedre våre fremste kultur- og idrettsutøvere. Kjenner du noen som fortjener pris? Send inn forslag innen 1. desember.

Vi ønsker forslag til kandidater til kommunens tre høythengende utmerkelser: Kulturprisen, frivillighetsprisen og kulturstipendet. Mesterskapsvinnere skal også hedres.

Se også: Nå kan du nominere kandidater til klimaprisen

Frivillig innsats

I Sarpsborg er det veldig mange som gjør en kjempeinnsats hver eneste dag for fellesskapet vårt. Hvert år hedrer vi noen av dem som har utmerket seg innen kultur, idrett og frivillighet. Det gjelder enten de har har gjort en enkeltinnsats i løpet av det siste året, eller at de har bidratt gjennom mange år.

Sarpsborg-samfunnet hadde vært fattig uten våre frivillige. Nå kan du foreslå din kandidat til Sarpsborg kommunes frivillighetspris. Hvem skal etterfølge tidligere prisvinnere som Sarpsborg Øst frivilligsentral, sanitetskvinnene eller Sten Gunnar Jørgensen i Sparta? Kom med forslag!

Unge fremadstormende

Hva har Ingeborg Walther, Adrian Toftner Kølbæk, Gard Sture og Emilie Hellum Johansen til felles? Jo, i tillegg til at de er unge, kommer fra Sarpsborg og er fremadstormende kulturutøvere, så har de alle fått Sarpsborg kommunes kulturstipend på 20.000 kroner. Nå trenger vi forslag til nye mottakere. Er du mellom 18 og 25 år, fra Sarpsborg, og har planer om å fordype deg i din kunst- eller kulturkarriere? Da kan du søke innen 1.desember. Du kan også foreslå andre kandidater.

Sarpsborg kommunes kulturpris ble innstiftet i 1992 og er en høythengende pris som deles ut til personer eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats for Sarpsborgs kulturliv. Eksempel på tidligere vinnere er Skjeberg håndballklubb, Varteig historielag, fotograf Jarl Morten Andersen, Diorama musikalteater, Glenghuset og Patrik Asplund Stenseth og Phillip Bøckmann.

Nominer forslag

Juryen trenger gode kandidater til alle prisene, både de som synes utad og de som bidrar "bak scenen". Noen har utmerket seg det siste året, mens andre bør hedres for lang og tro tjeneste. Vi vil høre om dem uansett. Juryen består både av politikere, musikkrådet, kulturrådet, idrettsrådet og ungdomsrådet. Juryen ledes av nyvalgt leder av Utvalg for kultur og oppvekst, Julia Brännström Nordtug.

Her finner du mer informasjon og kan sende inn forslag til kandidater Husk frist 1.desember.