>I år blir det borgertog

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

I år blir det borgertog

Publisert: 23.04.2024 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

A-lagsspillere fra IL Sparta ishockey, utøvere fra Sarpsborg turnforening, Sarpsborg karateklubb og Den polske foreningen i Sarpsborg er allerede klare. Vil du også være med i borgertog på 17. mai?

Tidligere i år ønsket 17.mai-komiteen og Sarpsborg kommune å sjekke interessen for et borgertog i tilknytning til den tradisjonelle veteranbilkortesjen og russetoget. Det har allerede gitt god respons, flere lag og foreninger har meldt sin interesse for å være med. Men vi har plass til flere, og det er ikke for sent å melde seg på.

Alle aldersgrupper

Blant tilbakemeldingene så langt, er Sparta interessert i å stille med cirka 20 A-lagsspillere i lagdrakter. Hvis ungdomsklubben med sine 550 aktive ishockeyspillere også kobles på, kan det potensielt bli en god gjeng. Sarpsborg turnforening har anslått at de kan stille med 50-70 deltakere, og utføre enkle øvelser underveis. Sarpsborg karateklubb vil også være med med 30-40 deltakere i lagdrakter. Den polske foreningen i Østfold har også gitt beskjed om at de gjerne vil gå i borgertoget.

Den gode responsen er gledelig, og gjør at det blir borgertog på ettermiddagen 17.mai i år. Borgertoget vil følge etter i samme rute som veteranbilkortesjen. Deretter følger avgangselevene som følger opp med tog i år også, men russen får ikke lenger ha med seg kjøretøy i toget. I fjor ble det forsøkt med ny rute, og den ønsker 17.mai-komiteen å teste igjen i år. Dermed planlegges det for at veteranbilkortesjen/borgertoget/russetoget benytter samme rute som i fjor, fra Sandesundsveien barneskole, via Glengsgata/Korsgata og avslutter på parkeringsplassen ved stadion.

Plass til flere

Borgertoget skal ikke inneholde politisk budskap, men vise mangfoldet av mennesker, aktiviteter og tilbud i Sarpsborg. Deltakere i ulike lag, foreninger eller fritidsaktiviteter som ønsker å delta, er velkomne til å melde seg på.

Her kan du melde deg på i borgertoget i Sarpsborg

På nettsiden www.sarpsborg.com/hurra har vi samlet informasjon om årets 17. mai-feiring i Sarpsborg, og informasjonen oppdateres fortløpende. Endelig program med alle detaljer vil være klart 6. mai.