>Paxster vant klimapris

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Paxster vant klimapris

Publisert: 12.10.2023 Av: Ole Christian Foss /foto: Trygve Sørli, Sarpsborg Næringsforening

Paxster mottok i dag Sarpsborg kommunes klimapris.

Den lokale produsenten står bak moderne og bærekraftige kjøretøy som brukes av store internasjonale logistikkselskaper, i kommunal sektor, av matvaredistributører, vaktmestere, håndverkere og en rekke andre. Mange forbinder Paxster med de flotte, små og røde bilene postbudene benytter.

I dag ble produsenten kåret til vinner av Sarpsborg kommunes klimapris, og fikk overrakt prisen i forbindelse med Sarpsborgkonferansen på Sarpsborg scene.

Setter Sarpsborg på kartet

Formålet med klimaprisen er å løfte frem og gi oppmerksomhet til noen som har gjort en ekstra innsats for å bidra til at Sarpsborg omstiller seg til et lavutslippssamfunn, og i juryens begrunnelse for at nettopp Paxster ble tildelt prisen heter det at;
«Paxster er en lokal produsent av bærekraftige logistikkløsninger i urbane strøk. Paxster har vært med på å sette Sarpsborg på kartet, både nasjonalt og internasjonalt. Paxster er bærekraftige, nytenkende, kreative og de tør å eksperimentere. Fokuset på bærekraft er en tydelig rød tråd og Paxster second-drive er et godt eksempel på hvordan Paxster ser nye bærekraftige muligheter.»

To priser

Det deles årlig ut to klimapriser i Sarpsborg; én næringspris (for næringslivet) og én pris til privatpersoner, foreninger eller ideelle organisasjoner. Mens næringsprisen deles ut i forbindelse med Sarpsborgkonferansen, overrekkes prisen til de private når det er Sarpsborggalla.

Næringsprisen består av et innrammet diplom, og prisen til private/foreninger består av 10 000 kroner og et innrammet diplom.
Borregaard vant den aller første klimaprisen. Den ble delt ut i september 2022.

Det er en jury bestående av utvalgsleder for miljø og teknikk, fraksjonsleder posisjonen utvalg miljø og teknikk, fraksjonsleder opposisjonen utvalg miljø og teknikk, Klima Østfold, og Klimapartner Østfold som velger vinnerne.

Les mer om Sarpsborg kommunes klimapris på www.sarpsborg.com/klimaprisen