>2. oktober starter innsamlingen av matavfall

Innhold

Laila Rustad Grindahl ved Avdeling avfall og renovasjon, med den nye beholderen for matavfall.

Laila Rustad Grindahl ved Avdeling avfall og renovasjon, med den nye beholderen for matavfall.

Laila Rustad Grindahl og styreleder Thea Onsager i Balders borettslag.

Laila Rustad Grindahl og styreleder Thea Onsager i Balders borettslag.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

2. oktober starter innsamlingen av matavfall

Publisert: 15.09.2023

Sarpsborg kommune er godt i rute med utleveringen av matavfallsbeholdere. Flere tusen beholdere, kjøkkenkurver og bioposer er nå kjørt ut. Fra 2. oktober starter innsamlingen av matavfall.

I ukene før og etter sommerferien, har det blitt utlevert matavfallsbeholdere både på dagtid og kveldstid. Dette for å rekke å få på plass alle beholdere til oppstart i oktober.

SMS har blitt sendt ut i forkant til de som står for tur til å få beholder.

Har blitt tatt godt imot

Laila Rustad Grindahl og Erle Frantzen i Avdeling avfall og renovasjon har organisert utleveringen.

De har snakket med styreledere i større borettslag og sameier, for å finne løsninger både for de som har nedgravde avfallsløsninger og de som har containere eller beholdere. Det har blitt mange befaringer for å finne de beste løsningene for alle.

- Det er en stor jobb å få på plass en god løsning for kildesortering av matavfall for nesten 60.000 innbyggere. Da er det ekstra hyggelig at vi blir tatt så godt imot når vi er ute og leverer ut beholdere eller er på befaring hos borettslag, sier Frantzen og Grindahl.

Slik får du nye poser

- I tillegg til matavfallsbeholderen, får man utlevert en kjøkkenkurv med lokk til å ha i kjøkkenbenken, og en rull med bioposer til matavfallet, opplyses det fra Avdeling avfall og renovasjon.

Ny rull med bioposer får man ved å knyte en pose på matavfallsbeholderen - eller ved å henvende seg på Gatedalen eller servicetorget.

Borettslag og sameier kan kontakte kommunen for å få tilkjørt esker med ruller som de kan ha på lager.

Endring i hentefrekvens for restavfall

Det er viktig å få med seg at i oktober endres hentefrekvensen for restavfall til annenhver uke. Matavfall hentes den ene uken og restavfall den andre uken.

Se tømmekalender for hva som gjelder for din adresse.

Matavfallet kjøres til biogassanlegg og blir til biogass og biogjødsel. Restavfallet kjøres til Borregaard, der det blir brent og omdannet til energi i form av damp. Materialgjenvinning er bedre for miljøet enn energigjenvinning. Derfor tilstrebes det å få flest mulig avfallstyper ut av restavfallet.

Les mer om matavfall her.