>Skal lage ny ungdomsavdeling i nytt bibliotek

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Skal lage ny ungdomsavdeling i nytt bibliotek

Publisert: 01.09.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Leder av ungdomsrådet, Paktaw Hajipouri, og ungdomsbibliotekar, Merethe Næss, er veldig glad for at det blir en helt ny avdeling for ungdommer i det nye biblioteket. Det er ungdommene selv som skal si hvordan det bør bli.

Her kan ungdommen samles, lese, gjøre lekser, spille med mer.

Biblioteket ansatte allerede for et par år siden en ny ungdomsbibliotekar for å satse mer på ungdom, og i det nye biblioteket som bygges nå blir det et stort løft for ungdommene.

- Genialt

Nå skal ungdomsbibliotekar Merethe Næss, sammen med ungdommer, planlegge hvordan den nye avdelingen skal bli.

- Det skal være ungdomsmedvirkning i alle ledd, slik at de kan skape aktiviteter for ungdom og av ungdom, sier ungdomsbibliotekaren.

Leder av ungdomsrådet synes det er flott at det blir en egen avdeling for ungdommene.

- Det er genialt og er noe vi trenger. Sånn det ser ut på planen, ser det også ut som et bra sted for ungdommene å være. Det er kjempebra at det blir ungdomsmedvirkning i dette prosjektet, sier Paktaw Hajipouri.

Nytt ungdomsstyre

Biblioteket skal etablere et eget ungdomsstyre i det nye biblioteket. Ungdomsbibliotekaren vil blant annet involvere ungdomsrådet i dette arbeidet. Om det er andre ungdommer i byen som ønsker å være en del av ungdomsstyret, er det bare å ta kontakt.

Sammen med ungdomsbibliotekaren vil ungdomsstyret i tillegg til å forme innholdet i avdelingen, blant annet planlegge arrangementer, lage innhold i sosiale medier og bidra til å utvikle samlingen av bøker til avdelingen.

- Vi håper på mange innspill fra unge sarpinger som ønsker å utvikle kulturlivet i byen vår, sier ungdomsbibliotekaren.

Nasjonal bibliotekdag

I dag er det nasjonal bibliotekdag. Dagen markeres for å vise fram arbeidet som gjøres ved bibliotekene. I Sarpsborg bygger vi som kjent nytt bibliotek som skal stå ferdig mot slutten av 2023.

Les om det nye biblioteket her.

Husk at du kan låne og levere bøker ved bibliotekbua ved Matstova på torget. Bestill bøker ved å bruke en digital tjeneste eller snakk med de som jobber i bua. Bestill bøker i den digitale tjenesten her eller snakk med de som jobber i bibliotekbua.

Er du ungdom og har innspill om den nye ungdomsavdelingen?
Kontakt ungdomsbibliotekar Merethe Næss