>Vedtok budsjett for 2024

Innhold

Votering i bystyret

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Vedtok budsjett for 2024

Publisert: 15.12.2023

Bystyret har behandlet, og vedtatt budsjett for 2024 og handlingsprogram for 2024-2027. Budsjettet legger rammene for kommunens prioriteringer, og er en av de viktigste beslutningene som bystyret tar i løpet av et år.

Etter at kommunedirektøren la fram sitt budsjettforslag 2. november, har partiene i bystyret jobbet med hvilke endringer de ønsker å gjøre i forslaget. Sarpsborg kommune opplever tøffe tider økonomisk, og det er lite handlingsrom i budsjettet. På en rekke områder må det gjennomføres innsparinger og omstilling.

Partiene legger både fram både økonomiske endringer til budsjettet, og såkalte verbalforslag som er forslag som ikke har direkte økonomiske konsekvenser. Forslagene tar utgangspunkt i kommunedirektørens forslag, og beskriver hvilke endringer som partiene vil gjøre i dette.

- Vi har hatt ett framtredende prinsipp som har ligget til grunn for forslaget vårt – en sunn økonomisk styring, sa Høyres gruppeleder Margrethe Motzfeldt.

Budsjettforslaget fra posisjonen (H, FrP, KrF, Pensjonistpartiet, Industri- og næringspartiet og SaFoSa).

Disse forslagene fikk flertall i bystyret.

Opposisjonens forslag

- For oss var det viktig å redusere kutt for barn, unge og forebyggende tjenester, sa Therese Torbjørnsen som er gruppeleder i Arbeiderpartiet.

Ap fremmet et felles budsjettforslag sammen med Senterpartiet, MDG, SV og Rødt, som ikke fikk flertall.

Her finner du budsjettforslaget fra opposisjonen (AP, Sp, MDG, SV og Rødt).

Du kan se budsjettdebatten i opptak