>Adgangssystem Gatedalen miljøanlegg

Innhold

Person som viser fram appen MiljøID. Foto: Mostphotos. Grafikk: Sarpsborg kommune.

Foto: Mostphotos

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Adgangssystem Gatedalen miljøanlegg

Publisert: 22.03.2023

Privathusholdninger i Sarpsborg kan levere avfall til fastpris - hvis du har logget inn i appen «MiljøID», evt. har kundekort. Næringskunder og innbyggere fra andre kommuner må betale etter vekt.

Merk: Minstepris for næringskunder og innbyggere fra andre kommuner er 200 kroner.

Priser Gatedalen miljøanlegg

Nytt adgangssystem

Pass på å ha lastet ned app før du kommer, eller ha med kundekortet ditt. Kjør til bommen i innkjøringen og følg anvisningene på skjermen. Lurer du på noe, kan du trykke på knappen «Kontakt betjening» på skjermen.

Slik bruker du app eller kort
 • Åpne App Store (for iOS) eller Google Play (for android) eller søk etter MiljøID. Last ned appen til din telefon.
 • Kort eller app skannes i bom ved innkjøringsbommen for å få adgang til miljøanlegget.
 • Følg instruksjonene på skjermen.
 • Du får en utskrift du legger godt synlig i ruten.
 • Etter avfallet er levert kan du betale i vekta på vei ut, eller i utkjøringsbommen på toppen. NB! Kontantbetaling og Vipps-betaling kan kun gjøres i vekta i anlegget. I den selvbetjente utkjøringsbommen er det kun mulig å betale med bankkort (eller næringskort for kunder som har avtale).
 • Ta godt vare på kortet. Mister du det, må det sperres slik at ikke andre kan misbruke det. Kontakt oss på epost: servicetorget@sarpsborg.com eller ring tlf: 69 10 80 00.
 • Tapt kort kan erstattes mot et gebyr.

De som ikke har smarttelefon, eller av andre grunner ikke har mulighet for å bruke appen, vil kunne bestille et fysisk adgangskort. Første kort vil være gratis.

Kundekort for private - bestilling

Kundekort for næring - bestilling

Hvorfor vi innførte systemet

Gatedalen miljøanlegg finansieres delvis over renovasjonsavgiften, og regelverket for mottak av avfall fra husholdning og næring er ulikt. Ved å innføre denne adgangskontrollen vil vi bedre sikre at alle som er husholdninger eller hytteabonnenter og betaler renovasjonsgebyr i Sarpsborg kommune, betaler lavere pris. De som ikke betaler renovasjonsgebyr til Sarpsborg kommune må betale full pris. Dermed kan vi holde prisene for våre innbyggere lave.

For husholdninger og hytteeiere

Adgang for husholdninger i Sarpsborg

Adgangsbeviset er for både husholdninger i Sarpsborg og for hytteeiere som betaler renovasjonsgebyr.

Når du besøker gjenvinningsstasjonen vil du bli bedt om å vise ditt adgangsbevis. Adgangsbevis finnes enten som app til smarttelefoner eller som et fysisk kort.

Du kan levere avfall hos Gatedalen miljøanlegg uten å bruke app eller kort, men da må du betale høyere pris (etter vekt), på lik linje med næringskunder og utenbys kunder.

Nedlastning av app:

 • Det er den eller de med registrert eierandel i eiendommen som må logge inn først i appen. Deretter kan man dele tilgang til andre medlemmer av husstanden. Dette gjøres i appen. Alle i husholdningen som skal ha tilgang til Gatedalen miljøanlegg må laste ned appen. NB! Det er ikke tillatt å dele tilgang med næringsdrivende som jobber på oppdrag for deg.
 • Åpne App Store (for iOS) eller Google Play (for android) og søk etter MiljøID. Last ned appen til din telefon.
 • Start MiljøID og velg «logg inn». Velg avfallsselskap – Sarpsborg kommune. Logg inn ved bruk av BankID, BankID på mobil, MinID eller BypassID i mobil. Følg instruksjonene på skjermen. Les og godta personvernerklæringen.

Veileder for MiljøID (PDF)

Fysisk kundekort:
Dersom du ikke kan benytte app, kan du bestille et kundekort. Fysisk kundekort er bare ment for de som ikke kan bruke app. Har du appen, trenger du ikke kort. Ved spørsmål, ta kontakt på e-post: servicetorget@sarpsborg.com eller ring tlf: 69 10 80 00.

Her kan du bestille kundekort for private. 


Har du et tapt eller ødelagt kundekort, må du betale erstatningsgebyr for et nytt.

For næringskunder og utenbys innbyggere

Adgang for næringskunder og utenbys innbyggere

Ved å innføre adgangskontroll klarer vi i større grad å skille mellom våre ulike kunder i miljøanlegget. Husholdninger og hytteabonnenter, som betaler renovasjonsavgift i Sarpsborg, leverer avfall til fastpris. Mens næring og utenbys kunder skal betale etter vekt, som tidligere.

Ønsker du å opprette kundeforhold eller bestille flere kort, kan du gjøre det her. 

Ved spørsmål, ta kontakt på e-post servicetorget@sarpsborg.com eller ring 69 10 80 00.

Fremgangsmåte ved besøk hos Gatedalen miljøanlegg:

 • Når du besøker Gatedalen miljøanlegg, kan du scanne ditt kundekort - eller velge på skjerm ved innkjøringsbom at du ikke har kundeID. 
 • Du får en utskrift som skal legges godt synlig i ruten.
 • Kjør ned til vekten. Her gir du beskjed om hvilke avfallstyper du har med deg. Du kan også be om å få påført referanse, prosjektnummer, bilnummer, og så videre, som tekst på faktura. 
 • Når du forlater området, åpner porten seg automatisk, dersom du er kredittkunde hos oss.
 • Er du ikke kredittkunde, men betaler ved hver levering, kan du betale enten i vekta på anlegget på vei ut, eller i utkjøringsbommen på toppen. NB! Kontant- og vippsbetaling kan kun gjøres i vekta på anlegget. I den selvbetjente bommen kan du kun betale med bankkort.
 • Ta godt vare på kortet. Mister du det, må det sperres slik at ikke andre kan misbruke det. Kontakt oss på e-post servicetorget@sarpsborg.com eller ring 69 10 80 00. Tapt kort kan erstattes mot et gebyr.