Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Ildsted og pipe

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ildsted og pipe

02.01.2020

En del arbeider knyttet til installering, endring og reparasjon av ildsted og pipe kan gjøres uten at du må søke kommunen om tillatelse. Men for enkelte arbeider er det søknadsplikt med krav om ansvarlige foretak / ansvarsrett. 

Her finner du mer informasjon om når du kan utføre arbeider knyttet til pipe og ildsted uten å søke og når arbeidene er søknadspliktig med krav om ansvarlige foretak / ansvarsrett.

Dersom du er usikker på om arbeidene kan unntas søknadsplikt, kan kommunen vurdere søknadsplikten og utarbeide et skriftlig beslutningsgrunnlag vedrørende dette. Tjenesten er gebyrbelagt og koster kr. 1.000,-.

Unntak fra søknadsplikt 

Les mer om unntak fra søknad her.  

Søknadsskjema 

Alle blanketter for byggesaker finner du her.  

Krav til dokumentasjon ved søknad  

Sarpsborg kommune har laget en veiledning vedrørende krav til dokumentasjon ved søknad med ansvarsrett. 

Byggesaksvakt 

Dersom du har behov for veiledning vedrørende din byggesak, kan du kontakte byggesaksvakta i Servicetorget på rådhuset. Byggesaksvakta har vanligvis åpent alle hverdager (med unntak av torsdager) fra kl. 9 til kl. 14. Før du kontakter byggesaksvakta, anbefaler vi at du forsøker å sette deg inn i hvilke regler som gjelder for ditt planlagte tiltak og din eiendom. Du vil finne mye informasjon på kommunens hjemmeside.