>Digitalt nøkkelsystem

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Digitalt nøkkelsystem

Publisert: 14.10.2022

Digitalt nøkkelsystem monteres hos deg som har hjemmetjeneste eller trygghetsalarm for å bedre sikkerhet, håndtering og kontroll av nøkler.

Mer om digitalt nøkkelsystem

En låsmontør vil montere en lås på døren din, men du beholder din egen låssylinder. Eventuelle deler som demonteres blir oppbevart hos kommunen, og satt tilbake i original stand når du ikke lenger har behov for tjenesten.

Hjemmetjenesten låser opp døren med en digital nøkkel, som både er adgangs- og tidsbegrenset. Du kan bruke din egen nøkkel på vanlig måte.

Hvilke fordeler kan digitalt nøkkelsystem gi deg?

Installering av tekniske løsninger kan gi deg bedre trygghet hjemme. Digitalt nøkkelsystem medfører at helsepersonell raskere kan komme inn til deg ved utløst trygghetsalarm, eller ved behov for akutt hjelp. Nøkkelen til helsearbeiderne er personlig, og de får kun tilgang til dører de har rettigheter til. Det kan også gi dine pårørende økt trygghet.

Hvordan henvender du deg om tjenesten digitalt nøkkelsystem?

Digitalt nøkkelsystem monteres hos deg som har hjemmetjeneste eller trygghetsalarm. Når du har fått et vedtak om hjemmetjeneste eller trygghetsalarm, vil en låsmontør kontakte deg for å montere en lås på døren din.

For å søke om tjenester kan du lese mer her:
Sarpsborg kommune - Søke helse- og omsorgstjenester.

I boliger med felles inngangsdør, vil det bli installert en lås på hoveddøren i tillegg til din egen dør. Dette avtaler låsmontøren direkte med huseier, sameie eller borettslag.

Pris digitalt nøkkelsystem 

Digitalt nøkkelsystem medfører i dag ingen egenbetaling for deg siden det er vurdert som et ledd i å motta nødvendig helsehjelp. Tekniske løsninger for velferdsteknologi utvikler seg, og tjenestene endres i takt med teknisk og juridisk utvikling på området. Egenandeler fastsettes av bystyret.