>Adgangssystem i Gatedalen miljøanlegg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Adgangssystem i Gatedalen miljøanlegg

Publisert: 07.12.2021

Nå kan privatpersoner som betaler renovasjonsgebyr til Sarpsborg kommune bruke app eller fysisk kort når du leverer avfall. Da betaler du litt mindre enn utenbys kunder og næringskunder som må betale fullpris.

Gatedalen miljøanlegg finansieres delvis over renovasjonsavgiften, og regelverket for mottak av avfall fra husholdning og næring er ulikt. Ved å innføre denne adgangskontrollen vil vi bedre sikre at alle som er husholdninger eller hytteabonnenter og betaler renovasjonsgebyr i Sarpsborg kommune, betaler lavere pris. De som ikke betaler renovasjonsgebyr til Sarpsborg kommune må betale full pris. Dermed kan vi holde prisene for våre innbyggere lave.

Du kan levere avfall hos Gatedalen miljøanlegg uten å bruke app eller kort, men da må du betale høyere pris etter vekt for avfallet du leverer på lik linje med næringskunder og utenbys kunder.

Slik bruker du app

Det er den eller de med registrert eierandel i eiendommen som må logge inn først i appen. Deretter kan man dele tilgang til andre medlemmer av husstanden. Dette gjøres i appen. Alle i husholdningen som skal ha tilgang til Gatedalen miljøanlegg må laste ned appen. NB! Det er ikke tillatt å dele tilgang med næringsdrivende som jobber på oppdrag for deg.

 • Åpne App Store (for iOS) eller Google Play (for android) eller søk etter appen MiljøID selv. Last ned appen til din telefon.
 • Start MiljøID og velg «logg inn». Velg avfallsselskap – Sarpsborg kommune. Logg inn ved bruk av BankID, BankID på mobil, MinID eller BypassID i mobil. Følg instruksjonene på skjermen. Les og godta personvernerklæringen.
 • QR-koden i appen skannes i bom ved innkjøringsbommen for å få adgang til miljøanlegget.
 • Følg instruksjonene på skjermen.
 • Du får en utskrift du legger godt synlig i ruten.
 • Etter avfallet er levert kan du betale i vekten nede i anlegget på vei ut eller i utkjøringsbommen på toppen. NB! Kontantbetaling kan kun gjøres i vekten i anlegget. Det er mulig å betale med bankkort eller Vipps både i vekten og i utkjøringsbommen.

Slik bruker du kort

Dersom du ikke kan benytte app kan du bestille et kundekort. Fysisk kundekort er bare ment for de som ikke kan bruke app. Har du appen, trenger du ikke kort. Ved spørsmål, ta kontakt på epost: servicetorget@sarpsborg.com eller ring tlf: 69 10 80 00.

Her kan du bestille kundekort for private.

 • QR-koden i appen skannes i bom ved innkjøringsbommen for å få adgang til miljøanlegget.
 • Følg instruksjonene på skjermen.
 • Du får en utskrift du legger godt synlig i ruten.
 • Etter avfallet er levert kan du betale i vekten nede i anlegget på vei ut eller i utkjøringsbommen på toppen. NB! Kontantbetaling kan kun gjøres i vekten i anlegget. Det er mulig å betale med bankkort eller Vipps både i vekten og i utkjøringsbommen.

Ta godt vare på kortet. Mister du det, må det sperres slik at ikke andre kan misbruke det. Kontakt oss på epost: servicetorget@sarpsborg.com eller ring tlf: 69 10 80 00.

Tapt kort kan erstattes mot et gebyr.

Næringskunder

Ved å innføre adgangskontroll klarer vi i større grad å skille mellom husholdninger og næringskunder i miljøanlegget. Husholdninger i Sarpsborg vil fra 1. oktober kunne levere avfall til fastpris, mens næring skal betale etter vekt som tidligere. De næringskundene som allerede har kredittavtale vil automatisk få tilsendt nye kort. Gamle kort kan da makuleres, de trenger ikke leveres tilbake.

Ønsker du å opprette kundeforhold eller bestille flere kort, kan du bruke dette skjemaet.

Ved spørsmål ta kontakt på epost: servicetorget@sarpsborg.com eller ring tlf: 69 10 80 00.

 • Når du besøker Gatedalen miljøanlegg kan du scanne ditt kundekort eller velge på skjerm ved innkjøringsbom at du ikke har kundeID.
 • Du får en utskrift du legger godt synlig i ruten.
 • Kjør ned til vekten. Her gir du beskjed om hvilke avfallstyper du har med deg, du kan også be om å skrive inn referanse, prosjektnummer, bilnummer, og så videre som tekst til faktura. Tidligere var kundekort knyttet opp mot skiltnummer. Dette bortfaller ved ny ordning.
 • Når du forlater området åpner porten seg automatisk dersom du er kredittkunde hos oss.
 • Er du ikke kredittkunde hos oss, men betaler ved hver levering, kan du gjøre dette enten i vekten på anlegget på vei ut, eller i utkjøringsbommen på toppen. NB! Kontantbetaling kan kun gjøres i vekten på anlegget. Det er mulig å betale med bankkort eller Vipps både i vekta og i utkjøringsbommen.
 • Ta godt vare på kortet. Mister du det, må det sperres slik at ikke andre kan misbruke det. Kontakt oss på epost: servicetorget@sarpsborg.com eller ring tlf: 69 10 80 00. Tapt kort kan erstattes mot et gebyr.

Fastpris på 50 og 200 kroner

Fra 1. oktober er det også fastpris på å levere avfall fra privatpersoner. Ordningen med å betale basert på vekt bortfaller. Vi har lyttet til mange innbyggeres ønske om å ha fastpris i stedet for pris basert på vekt. Fastpris er enklere for deg som kunde å forholde deg til.

For private som betaler renovasjonsavgift i Sarpsborg er prisene:

 • Avfall levert med personbil uten tilhenger: 50 kroner.
 • Avfall levert med bil med tilhenger, varebil, pickup eller kombinertbil: 200 kroner.
 • Farlig avfall og elektrisk avfall blir fortsatt gratis å levere.

Næringskunder og private kunder fra andre kommuner vil fortsatt betale fullpris etter vekt, med en minstepris på 200 kroner.

Alle priser

Her finner du alle priser og gebyrer for avfall i Sarpsborg kommune.