>Bidra til god stemning på byen og julebordet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bidra til god stemning på byen og julebordet

Publisert: 22.11.2021

Det går sakte men sikkert mot jul, og julebordebordsesongen er i gang. I den forbindelse forbereder serverings- og utelivsbransjen seg på en hektisk og heftig tid. Det samme gjør politiet.

Koronapandemien har gjort at mange er «ute av trening» i å gå på byen. Mye har vært stengt ned, og reglene og anbefalingene fra sentrale og lokale myndigheter har vært mange.

Nå gleder bransjen seg til hektiske uker, men ber samtidig utelivsgjestene om å oppføre seg og bidra til at alle får en hyggelig opplevelse.

Bransjen har sammen med MAKS uteliv-kommunene Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og politiet, gått sammen om en kampanje, hvor fokuset er nettopp positivitet og hygge.
«Her er det god stemning. Takk for at du ikke ødelegger den!».

Vikig for både drivere og gjester

- Om gjestene skjønner at det er mye hyggeligere med god stemning og hygge, enn bråk og krøll – blir dette en trygg og god førjulstid på byen for alle, sier Raymond Larsen ved Nye Neptune Pub.

Han er bransjerepresentant i MAKS-uteliv i Sarpsborg og understreker hvor viktig det er for han og alle andre som driver serveringssted i byen om at den gode stemningen bevares.
- Det er mye lettere å få en hyggelig tid ute med venner og kollegaer, kjærester og familie, om stemningen er god og man kan le og kose seg sammen. Det er når noen ikke klarer å oppføre seg, at de blir overstadig beruset eller forsøker å tøffe seg, at de ødelegger stemningen. Ikke bare for seg selv – men også for alle de andre som er til stede, sier han og fortsetter;

- Jeg håper folk kan ta vare på hverandre, og ikke minst ta vare på utestedene vi har i Sarpsborg, slik at dette blir en trygg og god tid for absolutt alle!

I flere lokaler i Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler vil gjestene i tiden framover kunne møte plakater som viser den som driver stedet – eller noen av de ansatte – med hilsen om at
«Her er det god stemning. Takk for at du ikke ødelegger den!».

Synlig politi

Politiet opplyser at de er godt forberedt på mye folk i sentrum, og at de er godt bemannet.
Også de ønsker at julebord og tur på byen skal være en fin opplevelse.
- Folk skal få lov til å kose og hygge seg, men den hyggen forsvinner fort om det er noen som ødelegger, sier seksjonsleder Kjetil Lunde i Sarpsborgpolitiet.

Politiet ber nå om at man unngår å drikke for mye i forkant og underveis på byturen, at man lar være å benytte falsk legitimasjon, og at man ellers oppfører seg fint – for sin egen og andres skyld.
- Byturen kan bli veldig mye kortere enn man så for seg, dersom man ikke klarer å oppføre seg, sier Lunde.

MAKS

MAKS uteliv er et samarbeid mellom politiet, utelivsbransjen og kommunene Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg for et trygt og trivelig uteliv.

Hensikten er at alle kan få MAKS ut av kvelden.

MAKS skal legge til rette for dialog og samarbeid mellom bransje, politi og kommune. Innsatsen skal bidra til økt kompetanse og kvalitet på kontrollvirksomheten.
Kommune, politi og utelivsbransje er hver for seg, og sammen, ansvarlig for å gi innbyggerne gode og trygge møtesteder og forebygge rusrelaterte skader og vold.

Målet med MAKS uteliv:

  • Skape trygt og trivelig uteliv
  • Unngå overskjenking
  • Unngå skjenking av mindreårige
  • Hindre rusrelatert vold
  • Bedre og mer effektiv kontroll
  • Lik praksis i kommunene

MAKS står for: Myndighet, Ansvarlighet, Kontroll og Samarbeid

Les mer om MAKS på Sarpsborg kommunes nettside www.sarpsborg.com/maksuteliv