>Bli kvitt båtvraket ditt helt gratis!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bli kvitt båtvraket ditt helt gratis!

Publisert: 05.05.2022 Av: Ole Christian Foss

Eier du et gammelt vrak av en båt, som du ikke vet hvor du skal gjøre av? Nå kan du bli kvitt den helt gratis!

Tidligere års Lekterprosjekt har vært en stor suksess, og fortsetter derfor også i år! Kambo marina har fått midler av Handelens Miljøfond til å samle inn båtvrak fra eiere som vil bli kvitt dem – helt gratis. Forutsetningen er at fritidsbåtene er mindre enn 49 fot, og med en vekt på maks 3 tonn.

Du som båteier kan få pant for båten du registrer for fjerning. Båteiere må selv søke miljødirektoratet om vrakpanten etter at båten er hentet. Les mer om dette på miljødirektoratet sine hjemmesider. 

Landsdekkende

Med støtte fra Handelens miljøfond tilbyr Kambo Marina gratis innhenting av vrakbåter også i perioden april til oktober 2022. Dette er et godt samarbeid mellom Kambo marina, Oslofjordens friluftsråd og Nordscan Partners.
Målet er å redusere forsøpling og forurensning fra vrakbåter på det marine miljøet.
- Spesielt ser vi at båter kan føre til økt mengde mikroplast og miljøgifter til det marine miljøet, sier miljørådgiver Signe Bergum i Sarpsborg kommune.

Prosjektet startet i 2020 hvor det ble samlet inn båter i Indre Oslofjord. I fjor ble det utvidet til også Ytre Oslofjord, og i år er prosjektet landsdekkende. Det er satt mål om å samle inn 1000 båtvrak i løpet av året.
- Vi håper at dette tilbudet blir flittig brukt. Oppryddingen er et godt tiltak for å beskytte det marine miljøet i Sarpsborg, samtidig som det bidrar til en triveligere friluftsopplevelse, sier Bergum.

Flott prosjekt

Alle typer båter kan leveres; både trebåt, plastbåt, seilbåt, seilbrett, kajakk, og kano – og båtene kan være både med og uten motor.

Eier av båten må selv registrere vraket og dets plassering, men også eierløse fritidsbåter kan registreres.

- Kommunen er forurensningsmyndighet og forsøplingsmyndighet for båtvrak. Vi synes dette prosjektet er flott, og vet at dette bidrar til god og effektiv opprydding av båter i sjøen. På sikt vil dette kunne føre til mindre forurensning av blant annet mikroplast, sier miljørådgiveren.  

Slik blir du kvitt vraket

Meld inn vrak via Kambo marinas nettside for å få det hentet gratis: https://www.kambomarina.no/meld-vrakbat/

Se også: Avfallstyper du kan levere ved Gatedalen miljøanlegg