>Kommunen får hjelp av permitterte Ulrik – kan du også hjelpe?

Innhold

NAV SARPSBORG: Desiree Weberg ved NAV Sarpsborg er klar for å formidle flere mennesker til Sarpsborg kommune.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Kommunen får hjelp av permitterte Ulrik – kan du også hjelpe?

01.05.2020 av Ole Christian Foss

- I min ordinære jobb mistet vi hele livsgrunnlaget over natten grunnet korona. Derfor var det en flott mulighet å få komme til kommunen da jeg ble permittert, sier Ulrik Bråthen. Han er en av mange som bidrar i Sarpsborg under korona-krisen.

Bråthen ble permittert fra sin ordinære jobb som kjøkkenleder i Våler, og jobber nå som kokk på Tingvoll kjøkken.
- Det er gøy å kunne bidra til å utføre en samfunnsviktig oppgave i denne tiden på Tingvoll kjøkken, som i hovedsak leverer mat til eldre og sykehjemspasienter, sier Bråthen, som også hadde lærlingtiden sin samme sted.
- For oss var det flott å få inn Ulrik. Vi har også hatt god hjelp av andre permitterte kokker som har erfaring fra både produksjon og ledelse. Noen skal nå tilbake i sin ordinære jobb igjen. Vi er veldig takknemlige det viktige bidraget de har gitt og fortsatt gir, sier Virksomhetsleder Hilde M. Koldingsnes.

Godt samarbeid

Kommunen har i flere omganger etterlyst hjelp fra både helsepersonell, renholdere, kokker og flere andre faggrupper. Responsen har ikke latt vente på seg, og det har strømmet inn med søknader.
- Mange av kommunens innbyggere fikk livene sine snudd på hode og opplevde blant annet å stå uten jobb eller bli permittert. I kommunen fikk vi et akutt behov for arbeidskraft og flere ressurser, og da jobbet vi godt med markedsteamet i NAV Sarpsborg for å fylle behovene, sier rådgiver Elisabeth Berg Abrahamsen i Virksomhet HR i Sarpsborg kommune.

Hun berømmer alle som har meldt seg, og setter ekstra pris på samarbeidet med NAV Sarpsborg som har jobbet med å finne de beste kandidatene for kommunen.

- Vi setter stor pris på å hjelpe til med å finne «de beste til våre nærmeste», og håper vi kan fortsette å bidra med rekrutteringsarbeid i like stor grad i fremtiden. Vi har de siste fire ukene pratet med helsepersonell, renholdere innen smitte-renhold, kokker, operatører, industri-rørleggere, elektrikere, automatikere, maskinførere, mekanikere og nå senest kandidater til barnehager, sier Desiree Weberg i NAV Sarpsborg.

Meningsfulle dager

- Jeg er glad for at jeg tok kontakt med Sarpsborg kommune når jeg fikk permitteringsvarselet. Jeg tenker at dette initiativet har betydd mye for meg når det kommer til å opprettholde inntekt, og ikke minst ha meningsfulle dager i en spesiell tid. Det var flott å oppleve at jeg kunne få muligheten, og at det var behov for min arbeidskraft, sier Ulrik Bråthen.

Kokk på Tingvoll kjøkken, frem til han kan returnere til jobben som kjøkkenleder på «Bestemor Lillys kjøkken» i Våler.

Kan du bidra?

Det er fortsatt behov for ressurser i kommunen. Renholdere, helsepersonell, og mye mer. Kan du bidra? Registrer deg via denne lenken, og les gjerne mer på www.sarpsborg.com/hjelposs