>Gjør som Bjørn Marcus – bli lærling i kommunen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Gjør som Bjørn Marcus – bli lærling i kommunen

Publisert: 21.02.2023

Bjørn Marcus Lie begynte som lærling i kommunen og har nå fast jobb. I år har kommunen 41 ledige lærlingplasser. Fristen for å søke er 1. mars.

Totalt blir det da 100 læringer i kommunen neste år. 15 plasser er for samarbeidsprosjekter med NAV, deriblant prosjektet Menn i helse.

Kommunen har lærlingplasser for helsefagarbeider, barne og ungdomsarbeider, ernæringskokk, IT, brannforebygging og bilfag(lette kjøretøy), aktivitør og service og administrasjon.

- Lærlingene bringer med seg ny kunnskap og kompetanse til arbeidsstedet, og vi kan gi de muligheten til å fullføre en fagutdannelse. Vi ser også på dette som en mulighet til å rekruttere inn nyutdannede fagarbeidere. Vi får også vist oss fram som arbeidsgiver slik at de ser alle de mulighetene vi har i kommunen, sier Irene Alette Kristensen, som jobber med lærlingordningen i Sarpsborg kommune.

Fikk lærlingplass i kommunen

En som fikk øynene opp for kommunen i lærlingtiden var Bjørn Marcus Lie. Han var lærling ved Tingvoll kjøkken, som egentlig ikke var planen hans.

- Jeg ville bli kokk, men så ikke for meg å jobbe i kommunen. Kommunen tok kontakt etter jeg hadde søkt, og jeg tenkte det var verdt et forsøk – og det var det virkelig, sier Bjørn Marcus Lie.

Slik søker du

For å søke, legger du inn en åpen søknad i www.vigo.no. Deretter blir du kontaktet av mulige lærlingsteder.

Les mer om hvordan du søker her.

Frist for å søke ordinære lærlingplasser er 1. mars.

- Det viste seg å være et veldig godt sted å jobbe. Det var en fin opplevelse å være lærling her. Jeg lærte mye, både om selve faget, men også samarbeid, sier han.

Han synes også det var fint at han ble fulgt godt opp i starten og ble mer og mer selvstendig og til slutt ble han også værende der som fast ansatt. Han må ikke tenke seg om i det hele tatt på spørsmål om hva andre bør gjøre.

- Kjør på. Det er ikke noe å tape på dette, sier han.