>Ute der de unge er

Innhold

Ungdomskontakter

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ute der de unge er

Publisert: 22.07.2020

Det er en spesiell sommer for alle under korona-pandemien, og mange har ferien sin i Sarpsborg i år. Kommunen har valgt å styrke det oppsøkende arbeidet rettet mot barn og unge.

Kommunen har mobilisert ressurser fra ulike virksomheter for å være tilstede der ungdom er på ettermiddagene. Det oppsøkende arbeidet skjer i et samarbeid mellom ansatte fra både fritidsklubbene og forebyggende tjenester.
- Vi ser allerede en god effekt av å jobbe oppsøkende sammen på tvers. Det øker felles faglig forståelse og kunnskap om ungdomsarbeid. Til sammen kjenner vi de fleste som gjør det lettere å komme i kontakt med unge fra hele byen vår, sier Camilla Tangen, som er teamleder barn og unge.

Blå gensere

Sammen med SLT-koordinator Tone Faale har hun fått oppdraget å koordinere samarbeidstiltakene. De forteller at den oppsøkende gruppen er synlig både i gater, på kjøpesenter, bussterminal og andre steder hvor unge møtes. Gruppen er lett gjenkjennelige, med blå gensere merket ungdomskontakt.
- Vi får mange hyggelig tilbakemeldinger når vi er ute i det offentlig rom, sier de.

God stemning

Tangen og Faale er imponert over den gode stemningen det er blant de unge i en krevende tid. De har selv vært ute flere ettermiddager siste uken.
- Vi opplever at mange unge er gode på å aktivisere seg selv – enten det er snakk om sykling, skating eller å henge litt rundt for å møte hverandre. Det er ekstra gledelig å se at mange foreldre er flinke til å være på steder der de unge oppholder seg. Vi har et felles ansvar for å skape trygghet, sier Tone Faale. Hun arbeider daglig med kriminalitetsforebygging.

Foreldrene er viktige

Renate R. Skinn, teamleder Sentrum familiesenter, fremhever at foreldre har en betydelig rolle og kan gjøre en stor forskjell for sine ungdommer. Denne sommeren er intet unntak, snarere omvendt.
- Flere ungdommer møter hverandre på forskjellige steder i vår kommune. Det er kjempefint om foreldre vet hvor sin ungdom er, og behjelpelig med kjøring og henting. Det er også svært nyttig å vite hvem kameratene er og ikke minst kunne alliere seg med deres foresatte, sier hun.

Foreldrerollen er viktig for utforskende ungdom som trenger at noen bryr seg om. Står du som foreldre fast og ikke helt vet hva du skal gjøre når du møter en utfordring? Da kan du kontakte Sarpsborg kommunes familiesentre.

Kommunen har også opprettet egen informasjonsside om hjelpetilbud og aktiviteter for ungdom i sommer. Den finner du her: https://www.sarpsborg.com/aktuelt/trenger-du-noen-a-snakke-med-her-er-kommunens-tilbud-og-apningstider-i-sommer

Ulike aktiviteter

Camilla Tangen, som har ansvar for fritidsaktiviteter i Sarpsborg kommune, forteller at de ønsker å hjelpe unge de møter inn i organiserte aktiviteter som skjer i sommer. Kommunen har satset på flere aktiviteter for barn og unge denne sommeren enn tidligere år. Blant annet er det gjennomført pop-up grilling på skateparken. Camilla Tangen lover at det vil skje aktiviteter også andre steder der unge møtes.

- I det oppsøkende arbeidet er vi også opptatt av å fange opp bekymringer. Det er opprettet et ukentlig møte mellom barnevern, forebyggende tjenester, oppvekst og politiet - ledet av SLT-koordinator Faale. Da samordnes forebyggende innsats på tvers av tjenester for å skape en trygg sommer for unge i Sarpsborg, avslutter Camilla Tangen og Tone Faale.

 

Se også: https://www.sarpsborg.com/ungdom