>Vinner av "Sammen mot korona": - Bildene har hjulpet meg i en tung tid

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Vinner av "Sammen mot korona": - Bildene har hjulpet meg i en tung tid

Publisert: 10.06.2021 Av: Ole Christian Foss

- Jeg elsker å bevege meg i naturen, og å jakte de små detaljene i de fantastiske motivene som finnes der ute. Det gir meg ro og har hjulpet meg i en tung tid med både angst/depresjon og en nylig oppstått kreftdiagnose i disse utfordrende koronatider, sier «Augekvile» - siste vinner av kommunens «Sammen mot korona»-konkurranse. Også søsknene Kylie og Kent vant premie.

I «Sammen mot korona»-prosjektet har kommunen invitert innbyggerne - både barn, unge og voksne - til å delta, for å kunne dokumentere tiden vi lever i.

44-åringen som vant voksen-kategorien denne gang, er opprinnelig fra Ålesund men har bodd i Sarpsborg i flere år. Hun ønsker ikke fokus på sin egen person, men heller oppmerksomhet for bildene og diktene sine – som hun poster på Instagram under pseudonymet «Augekvile».

- Bildene fanger meg umiddelbart. De er lyse og positive, og jeg blir rett og slett imponert, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje om de tre bildene hun deltok med.
- Også følger hun opp med sterke og gode tekster i diktene som ligger ved de ulike bildene. Det er en komplett pakke, fortsetter Anette Kure.

De sitter i juryen sammen med Siri Anette Larsen, Tone Faale og Ole Christian Foss, og legger ikke skjul på at det har vært hard konkurranse også i konkurransens siste måned.
Totalt har det kommet inn nærmere 400 bidrag i konkurransen.

En tøff tid

- Tiden med korona har vært tøff. For min del har det handlet om å komme seg ut, finne og fokusere på de fantastiske detaljene som finnes ute i naturen, og få fokuset vekk fra tunge tanker. Jeg har vært opptatt av å se alt det vakre som finnes rundt oss, og har hatt et ønske om å dele det med andre. Blant annet gjennom instagram. Det har vært min måte å holde meg sterk og oppe på, forteller vinneren.
At hun gikk til topps med sine bilder og dikt, betyr mye.
- Jeg blir rørt og stolt av at juryen likte mine bidrag, sier hun.

Bilder og dikt

Her ses bildene og diktene som vant. Alle bilder tatt med mobiltelefonen, opplyser vinneren. 
Sammen mot korona-vinner

Koronatistel

det skremmer
med sine stikk og risp
og påfølgende smerter

en hel verden blir lamslått
av frykt
av redsel og forsiktighet

vi leter etter detaljer i naturen
rundt oss
små gleder i stor fortvilelse

oppdager at det finnes skjønnhet
også i noe som ser ut som et virus

Sammen mot korona-vinner

Mitt sted

Der det lukter krydder i luften
naturen gir fred og ro i sjelen
Dit vil jeg dra!
Der kan luktene berolige meg
naturen holde rundt meg
med kjærlige armer
Søte dufter av blomster
og pirrende krydder
fyller hjernen og kroppen
de kveler stresset
Fargene i naturen trollbinder
øynene mine
forteller meg at latteren er lilla
og søvnen er grønn
Bølgene bruser stille
skvulper av fred
Der velger jeg å bli!

Sammen mot korona-vinner

å leve

av og til
er sorgene så store
at man nesten ikke kan leve med dem

men noen ganger
er velsignelsene så store
at gleden skygger for sorgen i hjertet

de mindre stingene
holder såret sammen
så det ikke flerrer takknemligheten i biter

pulsen er svak
to sterke kjemper for meg
men alle tre er verdt å leve for

Søsken vant barne-kategorien

Mens «Augekvile» vant blant de voksne, var det søsknene Kylie Joana (8) og Kent Øistein (10) Rodrigues Skjøren som vant i kategorien barn og unge. De er begge elever ved Children International School, og ble overrasket i hvert sitt klasserom med diplom og gavekort til seg og klassekameratene av ordføreren.

Saken fortsetter under bildene:

VINNER: Ordføreren ga synlig bevis i form av diplom til Kent Øistein Rodrigues Skjøren. Foto: Ole Christian Foss, Sarpsborg kommune.VINNER: Ordføreren ga synlig bevis i form av diplom til Kylie Joana Rodrigues Skjøren. Foto: Ole Christian Foss, Sarpsborg kommune.
- Det har vært en rar tid å leve i. Og når vi skulle dele ut premien til dere, så stengte kommunen og landet ned på grunn av mye smitte. Derfor er jeg veldig glad for at ting stadig blir bedre, og at jeg kunne komme hit og besøke dere i dag, sa Sindre Martinsen-Evje til elevene.

De to hovedpersonene fikk trampeklapp av klassekameratene sine da det ble kjent at bildene de hadde knipset i vinter var kåret til de beste – og at hver av de to klassene ble belønnet med gavekort på 1000 kroner til kos og hygge.

Bildene viste lek med snø og såpebobler på et islagt Tunevann.
- Vi syntes bildene dere har tatt i vinter, ute på Tunevannet, var flotte. De representerer nysgjerrighet og livsglede og spennende eksperimentering, forklarte ordføreren mens barna strålte av stolthet.
- Det er så flott å se bidrag fra to søsken. Dette er jo perfekt når vi snakker om at vi står «Sammen mot korona» og at «Sammen skaper vi», sier jury-medlem Tone Faale.

Utstilling

Alle vinnere i prosjektet er nå kåret, og målet er en større utstilling på byens hovedbibliotek.
- Nøyaktig når vi får til den utstillingen er vi ikke sikre på, men vi skal holde dere oppdatert – og vi gleder oss til å vise frem flere av de flotte bidragene vi har fått fra barn og voksne, for å dokumentere tiden vi lever og har levd i, avslutter ordføreren.

Les mer om tidligere vinnere her:

NOVEMBER: Gloria Ugirase Munyankin og Karianne Holm var de første vinnerne i konkurransen.

DESEMBER: Johanne Hammerstad og Bernhard Krenchel Arntzen vant Sammen mot korona for desember.