Hopp til hovedinnholdet

Sandesundsveien barneskole

>Skolehverdagen

Innhold

Skolehverdagen

Dagsinndeling

Ved Sandesundsveien barneskole er skoledagen inndelt på følgende måte. Oversikt og tider finner du under: 

Skoletider 2022 / 2023

Skoleskyss

Les mer om skoleskyss her.

Samtykker

Her er de forskjellige samtykkene

Bilder

iPad-reglementet

Ordensreglement 

Kapittel 9A - Elevenes rett på et godt skolemiljø

Rett på et godt skolemiljø

Rutine for klagesaker og aktivitetsplan

Skolehelsetjenesten

Vi har ved Sandesundsveien skole helsesykepleier tilgjengelig. Hun er tilstede:

Mandager - onsdager: 8.30 - 14.00
Torsdager (ulik uke): 8.30 - 14.00
Fredager (lik uke): 8.30 - 14.00

Kontaktinfo:

Mette Langholen Prangerød - kontortlf: 69116035, mobil 415 32 841

Mer info finnes her

Melkeordning

Ved Sandesundsveien skole kan man få kjøpt tre typer melk hver dag. Vi tilbyr: lettmelk, ekstra lettmelk og ekstra lettmelk m/ kakaosmak (denne er lactoseredusert).
Den enkelte foresatte bestiller og betaler melk for sitt barn via www.skolelyst.no 

Vår leverandør er Tine Meierier.

Permisjon fra undervisning

Slik søkes det om fri fra skolen / permisjon fra undervisning.


Språksenteret, innføringsklassen

Sandesundsveien barneskole har en innføringsklasse med barn fra mange forskjellige land.

 

Målgruppe
Tilbud for elever 2.-7. trinn med og uten skolegang fra hjemlandet.

 

Målsetting

Gi elevene innføring i det norske alfabetet og lydsystemet/leseopplæring.

Gi elevene en intensiv opplæring i norsk muntlig og skriftlig.

Gi elevene en grunnleggende begrepsforståelse.

Gi elevene kompetanse slik at de behersker nivå 1 i den grunnleggende norskopplæringen.

Bli kjent i nærmiljø og samfunn.

 

Innmelding og varighet
Inntil ett skoleår, men med mulighet for forlengelse. Løpende opptak.

Innmelding skjer via St. Marie læringssenter, Oscar Pedersensvei 16 B,

 

Timeantall

Timeantallet i uken følger alderstrinnet eleven tilhører, og timene består av norsk, matematikk og temabasert opplæring.

 

Temaer gjennom året
Temabasert undervisning sammen med systematisk ord- og begrepslæring gir et helhetlig og godt læringsutbytte for flerspråkelige elever.

Temaene er: Meg selv, familien min, skolen, nærmiljøet, høst, kroppen, frukt og grønnsaker, FN-dagen, Norge, vær-klær-årstider, eventyr, klokka, jul og juletradisjoner, vinter, tekstiler og materialer, matlaging og kjøkkenutstyr, yrker, vår, påske, hus og rom, gjøremål i de ulike rom, butikktyper, fritidsaktiviteter, lokalmiljøet, 17-mai, trafikk, næringskjeder, økosystem, media, bondegården, sommer og barnelitteratur.

 

Innhold

Ord/ordforståelse / begrepslæring i tilknytning til temaene

Lydlære

Muntlig språktrening

Skriftlig språktrening

Grammatikk: substantiv – verb – adjektiv – pronomen – preposisjoner

Lesetrening

 

Bibliotek

Litt om skolebiblioteket vårt:

Sandesundsveien barneskole ønsker å ha et levende bibliotek, som aktivt legger rette for læring. Skolebiblioteket er et viktig samlingssted for bokprat, litteratur- og kunnskapsformidling.

Skolebiblioteket er et tilbud som våre elever ønsker å benytte seg mest mulig av, men alle har ikke de samme ønskene hva gjelder bøker. Vi prøver derfor å ha at godt utvalg som treffer de fleste. Elevens ønsker blir derfor i stor grad tatt hensyn til ved bokinnkjøp. Biblioteket er tilgjengelig for alle elevene ved skolen og er i bruk daglig, til både undervisning og åpent utlån.

Gjennom skoleåret har biblioteket flere prosjekter og markeringer for ulike trinn ved skolen. 

Verdens bokdag markeres 23. april hvert år.                

Høytlesning for 1. klassingene. Etter jul arrangerer 4. trinns elever høytlesningstimer for 1.klassingene ved skolen. Dette skjer flere ganger igjennom vårsemesteret. Gjennom dette får 4.klassingene god lesetrening om masse god mestringsfølelse, mens 1. klassingene får høre mange spennende historier. 

Presentasjon av litteratur er noe som skjer ukentlig på skolebiblioteket igjennom skoleåret. Presentasjonene kan være gitt av biblioteklærer, assistent, i utstillinger, plakater eller av elevene selv. Utvalget av bøker er stort, så her kan det være noe for alle.  

Veiledet lesing for 4. trinn. Gjennom skoleåret skal elevene på 4.trinn være med på veiledet lesing. Målet for veiledet lesing er at elevene skal tilegne seg enkle strategier for leseforståelse og kunne samtale og reflektere over lest tekst.

Sommerles er en nasjonal lesekampanje som skolebiblioteket deltar aktivt i markedsføringen av. Vi oppfordrer alle våre elever til å delta i kampanje. Skolen trekker ut og premierer noen elever som viser engasjement og innsats gjennom deltagelse i Sommerles.

Lånekortet som brukes ved skolen er tilknyttet Sarpsborg kommunes system, Mikromarc 3. Det vil si at elevenes lånekort kan brukes både på skolen og Sarpsborg biblioteks tre avdelinger, samt elektronisk via eBokBib.

Skolen ønsker at alle elevene har et eget lånekort til lån av skolebiblioteksbøker og lærebøker. Ved skade eller tap av bøker, som følge av uaktsomhet, kan foresatte bli erstatningspliktig. Dette gjelder både lærebøker og biblioteksbøker. Lånekort blir utlevert når skjema med personalia er fylt ut og returnert til skolen. Disse skjemaene deles ut til nye elever ved skolen, eller kan hentes på skolebiblioteket.

Det er viktig at foresatte setter seg inn i kommunens reglement for utlån.

Utlånsreglement

Lånereglement og utlånsreglement for Sarpsborg bibliotek (vedtatt av kommunestyret)

1. Alle som er bosatt i Norge har lånerett. Lån av bøker og andre media er gratis.

2. Voksne må vise legitimasjon for å få lånekort.

3. Barn får egne lånekort når de begynner på skolen, mot påtegning fra foresatt. Fra fylte 15 år fås lånekort på voksenavdeling.

4. Underskrift av foresatt for barn o.a., og voksnes underskrift på lånekort, gjelder som godkjenning av utlånsreglene ved Sarpsborg bibliotek.

5. Lånekortet er gratis og skal tas med ved hvert lån. Tap av lånekort skal meldes til biblioteket. Erstatningskort betales etter gjeldende satser.

6. Lånetiden for bøker er normalt fire uker, med adgang til fornyelse inntil tre ganger såfremt boken ikke er reservert for annen låner. For andre media kan lånetiden variere. Oppslagsverk og lignende lånes vanligvis ikke ut.

7. Bøker som er utlånt, kan reserveres. Bøker som biblioteket ikke eier selv, kan vanligvis bestilles fra andre bibliotek uten kostnader for låner.

8. Hvis lånefristen overskrides må låneren betale overtidspenger. Purring sendes etter kort tid. Gjeldende overtidssatser blir bestemt av kommunestyret. ( Se oppslag ved skranken). Purreavgifter:

  1. purring: 35,- kr.
  2. purring: 55,- kr.
  3. purring: 80,- kr.

14 dager etter 3. purring blir lånekortet sperret og kravet sendt videre til inkasso.

9. Låneren er ansvarlig for bøker og andre media som er lånt på vedkommendes lånekort. Skader og tap må erstattes. Erstatningssummen fastsettes av biblioteket etter skjønn og etter satser fastsatt av kommunestyret. Ved tredje gangs purring blir lånekortet sperret for bruk og krav om erstatning vurdert oversendt til innkassobyrå.

10. Låner plikter å gi melding om adresseforandring.

11. Biblioteket er ikke ansvarlig for skader som måtte oppstå på avspillingsutstyr ved bruk av bibliotekets materiale.

12. Biblioteket har anledning til å kreve betaling for sekundære tjenester som kopiering, datautskrifter, arrangement m.v. etter gjeldende satser.

Leksekafé

Kommunen plikter å ha et tilbud om gratis leksehjelp i grunnskolen.

Kommunen kan fordele leksehjelpen fritt på 1.–10. årstrinn. Leksehjelpen skal gi elevene hjelp med skolearbeidet, og regnes ikke som en del av opplæringen, men skal ses i sammenheng med denne. Det er frivillig om man vil delta. Kommunen plikter å informere foreldrene om retten til leksehjelp og tilbudet som gis. Kommunen skal sørge for at elevene i leksehjelpen har et forsvarlig tilsyn og at det psykososiale miljøet er godt. Tilbud om leksehjelp er hjemlet i opplæringsloven § 1A-1

Formålet med leksehjelpen er å gi elevene støtte i læringsarbeidet, mestringsfølelse, gi gode rammer for selvstendig arbeid og bidra til å utjevne sosiale forskjeller.

Skoleåret 2020/2021 tilbyr vi leksehjelp på 3.-7. trinn. Elever skal meldes inn og ut av leksekafè etter samtykke fra foresatte. 

 

Henvisning til barnefysioterapi

Her finnes skjema angående henvisning til barnefysioterapi

Klage på forvaltningsvedtak 

Orientering om rett til å klage på forvaltningsvedtak.pdf

Skolepatruljen

Iflg. Trafikkloven kan elevene selv være med i skolepatruljen.

Ved Sandesundsveien skole er frivillige elever i 7. og 6. trinn  med i denne "patruljen".

Skolepatruljen har etter instruks ansvaret for at elevene kommer trygt over gangfeltene ved Sandesundsveien og Skolegata. Dette vil skje ved begynnelsen av skoledagen fra kl.08.00 til 08.35, bortsett fra mandager da elevene begynner 09.15. Da vil skolepatruljen være på plass mellom kl. 09.00 og 09.20.

Skolepatruljen står sammen to og to i hvert gangfelt og har patruljering minst en gang i uken. Patruljen har fått opplæring av Trygg Trafikk på hvordan de skal stå og hvilket ansvar dette innebærer.

Som takk for at en har stått skolepatrulje i skoleåret, vil elevene få en belønning i slutten av skoleåret i form av film og pizza evt. en annen form for belønning.

Skolen ber om foreldrenes/foresattes samtykke til at deres barn kan være med/ikke være med i skolepatruljen.

Kontaktperson til skolepatruljen er Ann-Kristin Paulsen

Rutiner og retningslinjer

Læreplanverket 

Overordnet del av læreplanverket 

Opplæringsloven

Udir

Her finner du link til Utdanningsdirektoratets sider på nett

Erstatninger

Ved ødeleggelse/tyveri av elevers tøy/eiendeler i skoletiden gos en billighetserstatning etter følgende retningslinjer:

  • Briller som ødelegges i undervisningssammenheng og hvor eieren ikke selv har bidratt til ødeleggelsen, erstattes med inntil kr. 1000.- Det samme gjelder for yttertøy og med samme maksimumsbeløp.
  • Yttertøy som stjeles i skoletiden, erstattes bare i helt spesielle tilfeller og etter særskilt vurdering. Maksimumsbeløpet er 1000.-
  • Det er en forutsetning at ødeleggelsen/tyveriet meldes omgående til skolen og senest samme dag.
  • Billighetserstatning gis ikke ved ødeleggelser/tyveri av eiendeler som elevene ikke trenger å ta med til skolen. F.eks. mobil, penger osv.
  • Rektor behandler søknader om erstatning.