>Endringer i vaksinasjonstilbudet

Innhold

Vaksinering

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Endringer i vaksinasjonstilbudet

Publisert: 21.12.2023 Av: Cecilie Sommer-Mathiesen

Sarpingene har vært flinke til å vaksinere seg i høst. Ved vaksinasjonssenteret i kommunen har blitt satt over 6300 influensavaksiner og mer enn 7100 koronavaksiner. Fra januar flyttes vaksinasjonstilbudet til helsehuset.

Alle som er 65 år eller eldre, barn og voksne med underliggende sykdommer, gravide og andre risikogrupper, oppfordres til å ta influensavaksine.

God oppslutning

Sarpsborg kommune har gitt vaksinasjonstilbud mot korona og influensa til innbyggere over 65 år siden i høst, og fra høstferien og fram til uke 47 har vaksinasjonssenteret holdt åpent på dagtid alle hverdager. De siste ukene før jul ble åpningstiden redusert til kun én dag i uka, og i midten av desember var det satt over 6300 influensavaksiner, nærmere 7200 koronavaksiner, og 209 mot pneumokokk (lungebetennelse). Fastlegene tilbyr også influensavaksine, og melder om god oppslutning,

Viderefører tilbud

Fra nyttår gjenopptas vaksinasjonen i nye lokaler på Helsehuset i Sarpsborg sentrum. Fra 2024 skal innbyggere som ønsker gratis koronavaksine få tilbud om det ved vaksinasjonkontoret der. Inngangen like ved døren til legevakten vil være tydelig merket med skilt på vaksinasjonsdagene.

Det betyr at det ikke lenger vil være vaksinasjonssenteret på Valaskjold som tilbyr grunnvaksinering og oppfriskningsdose med den oppdaterte koronavaksinen og influensavaksine for de som ønsker det. Influensavaksinen er et tilbud ved vaksinasjonskontoret ut januar, og her gjelder egne priser.

Vaksinasjonskontoret starter opp igjen torsdag 4.januar, og holder åpent torsdager fram til 1.februar i tidsrommet kl. 08.30-15.00. Merk at det er nødvendig å bestille time for influensavaksinering på e-post vaksinasjonskontoret@sarpsborg.com Det blir drop-in for alle som ønsker koronavaksine i januar, men i løpet av våren skal det bli mulig å bestille time via Helsenorge.

Se også mer om koronavaksinasjon og influensavaksinering