>Har belønnet små og store tiltak i Østre bydel

Innhold

Cathrine Brynildsen lager podcast fra og om Østre bydel. Hun bor selv i gamle Kirkegata skole, som ses i bakgrunnen. (foto: Ole Christian Foss)

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Har belønnet små og store tiltak i Østre bydel

Publisert: 27.09.2023 Av: Ole Christian Foss

Som del i å utvikle Østre bydel har kommunen delt ut totalt 300.000 kroner til flere som ønsket å gjennomføre prosjekter som skaper liv og blest i og om bydelen.

- Målet og håpet med nærmiljøtilskuddet er at det kan bidra til økt aktivitet i Østre bydel, og styrke engasjementet og tilhørigheten til bydelen. Det føler vi også at de midlene som er blitt delt ut i år bidrar til, sier programleder for områdesatsingen, Guro Elise Berg.

Blant annet er det gikk penger til en podcast-serie om Østre bydel, en bokdebutant, og en fotoserie.

Spennende måte å fortelle historier på

Podcasten til Cathrine Brynildsen har fått mye oppmerksomhet, både på kommunens egen nettside og i lokalmedia. Hver mandag slippes en ny episode om livet i Østre bydel.
– Det er så mange gode historier og folk her. De historiene vil jeg gjerne løfte fram, sier den tidligere radioprateren.

Les også: Cathrine deler de gode historiene fra Østre bydel

- Vi synes ideen og tiltaket med podcast var en ny og spennende måte å få frem de gode historiene fra Østre bydel på. Cathrine er en kjent radiostemme så dette ville vi gjerne teste. Hundrevis har allerede hørt første episode, så det tenker jeg er et tegn på suksess. Dette er moro, og verdt å få med seg, sier Guro Elise Berg.

Boklansering

Emini Besa er en annen som har fått støtte. Hun debuterer med boken «Mer enn du ser», om kulturforskjeller, fordommer og makt.

- Boken er en samling av mine tidligere innlegg på sosiale medier. Boken er kort og lettlest og gir konkrete eksempler på hvordan kulturelle forskjell kan påvirke veiledningsprosessen og skape utfordringer og misforståelser. Boka er interessant for alle som jobber med og er interessert av integrering og inkludering av etniske minoriteter, sier hun.

Onsdag 27. september har hun boklansering på Borgarsyssel museum – en lansering som nå er fullbooket.
- Målet med nærmiljøtilskuddet er å skape aktivitet og utvikling i nærmiljøet og som gir midlertidige eller varige endringer i bydelen. Vi mener at denne boklanseringen gjør nettopp det. Temaet er spennende og veldig aktuelt i en bydel med 40 minoritetsspråklige. Jeg gleder meg til å overvære lanseringen, sier Guro Elise Berg.

Fotoprosjekt

Stefan Andreas Sture åpner lørdag 30. september dørene til fotoutstilling på museet. Utstillinge holdes åpen til og med 8. oktober. Han har fått tilskuddsmidler til å fotografere i Østre bydel.
- Historie, nostalgi, nytt og gammelt, forfall og slitasje, nye bygg og framtid - det er noe av det man finner i Østre bydel. Jeg fotograferer med gamle, analoge kameraer i 2023, det er gammelt og nytt, og nostalgi, samtidig som jeg fotograferer her og nå. Høstferien 2023 blir det utstilling i Olavs hall, Borgarsyssel museum, skriver fotografen når han publiserer bildene sine i sosiale medier. Du kan blant annet se dem på Instagram-kontoen «sarpsborg_bilder».

Les også: Stefan Andreas Sture har fotoprosjekt om Østre bydel
Her finner du info om utstillingen: Fotoutstilling Stefan Andreas Sture

- Stefan har en egen måte å ta bilder på og bruker analogt kamera, og derfor synes vi det var en morsom måte å få et nytt blikk på bydelen vår. Vi oppfordrer alle til å ta seg en tur til Østre bydel og denne utstillingen hans. Da kan man nyte en høstdag, og kunne se områder og kjennetegn fra bydelen fra en ny vinkel. Kanskje du blir overrasket? Kanskje du blir inspirert? Kanskje du ikke kjenner deg igjen!, sier Guro Elise Berg.

Hun avslutter med å si at samtlige tiltak som har fått støtte er med å skape aktivitet og utvikling i bydelen.
Det blir nye muligheter for å søke om midler i 2024.

Disse har fått støtte i 2023

 • Sarpsborg karateklubb - 20 000 - Påskeleir
 • Sarpsborg karateklubb - 30 000 - Sommerskole
 • Sarpsborg karateklubb - 17 000 - Innkjøp av digitalt utstyr til åpne kvelder
 • SPIN - 25 000 - Prosjekt om etablering av bedrifter
 • Fellesverkstedet - 10 000 - Forprosjekt til Særp Tropez, kursrekke for unge om kulturskaping
 • Fellesforum for innvandrerkvinner - 20 000 - Gatefestival og møter og foredrag
 • Østfoldmuseene - 13 000 - Gratis åpen dag på museet for barn og unge
 • Østfoldmuseene - 15 000 - Babymuseum
 • Fotograf Andreas Sture - 25 000 - Fotoprosjekt om Østre bydel
 • Kunster An Doan - 30 000 - Kunstutstillingsprosjekt i Østre bydel
 • Cathrine Brynildsen - 30 000 - Podkastinnspilling med historier om Østre bydel
 • Filadelfiakirken - 20 000 - Innkjøp av hoppeslott til bruk under arrangementer
 • Emini Besa - 20 000 - Bokprosjekt
 • Viken Foto Video - 25 000 - Videoproduksjon om Østre bydel