>Ny politisk ledelse i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ny politisk ledelse i Sarpsborg

Publisert: 21.09.2023

Det er inngått avtale mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Pensjonistpartiet, Industri- og næringspartiet og Sammen For Sarpsborg. Disse danner flertall for Magnus Arnesen som ordfører i Sarpsborg de neste fire årene.

Bystyret består av 43 plasser. Plassene fordeles etter partienes oppslutning i valget.

Se valgresultatene i Sarpsborg her.

Velges i bystyret 12. oktober

Det nye bystyret har sitt første møte 12. oktober. Da vil ny ordfører bli valgt. Da vil også partiene ha fordelt vervene i utvalg og råd. Kommuneloven krever at så langt det er mulig, skal det være minst 40% av hvert kjønn i de ulike organene.

Samarbeidspartiene er enige om at Magnus Arnesen (H) blir ordfører, og at Andreas Brännstrøm (Frp) blir varaordfører. De har også gjort det klart at Margrethe Motzfeldt (H), Bjørn Lande (KrF) og Julia Brännstrøm  Nordtug (Frp) skal lede ett utvalg hver. Hvilke utvalg de skal lede, er foreløpig ikke kjent.

Bestemte utvalgsstruktur

Inneværende bystyreperiode er det fire politiske utvalg i Sarpsborg kommune. Bystyret vedtok å redusere dette til tre utvalg i sitt møte 21. september.

Det gamle bystyret er sittende fram til bystyremøtet 12. oktober. Det samme er ordfører Sindre Martinsen-Evje. Møtene i bystyret 21. september og formannskapet 28. september var dermed begge med representantene i bystyret som ble valgt i 2019.

Les også:

Her kommer oversikt over politiske utvalg for perioden 2023-2027

Her finner du oversikt over politiske utvalg for perioden 2019 - 2023