>Varsling og informasjon ved vann-stans og vannlekkasjer

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Varsling og informasjon ved vann-stans og vannlekkasjer

Publisert: 28.06.2024

Planlagte hendelser

Sarpsborg kommune varsler alltid alle planlagte og akutte hendelser som medfører stans eller endringer i vannleveransen til innbyggere og næringsliv; det være seg kvalitet eller mengde. Vi benytter SMS for utsendelse av meldinger med varsler/informasjon.

Akutte hendelser

Ved akutte hendelser, altså de hendelsene som ikke er planlagte, vil det kunne ta noe tid før vi kan varsle. Vi må få nødvendig oversikt, slik at vi vet hvilket omfang og på hvilken måte hendelsen berører innbyggere. Når dette er på plass sender vi ut varsel på SMS til de som er berørt.

Kontakt oss når..

Dersom innbyggere opplever at vannet blir borte/varierende trykk eller andre endringer i vannleveransen uten at de har fått varsel på forhånd, kan det være en akutt hendelse på gang. Dette kan for eksempel være en lekkasje som vi enda ikke har oppdaget eller som vi arbeider med å få stanset.
Uansett er det viktig at de som opplever dette melder fra til oss via www.sarpsborg.com/feilmeldingen eller på telefon til kommunen (69 10 80 00).
Ringer du i helg eller på ettermiddag/kveld må du taste 2 for å komme til vakttelefon for vann og avløp.
Merk at det ved større lekkasjer kan være stor trafikk, og at du ikke nødvendigvis får svar med en gang. Bruk gjerne feilmeldingen!

Om vannet ditt blir borte

I de tilfellene der vannet blir borte, eller det blir en annen endring i vannleveransen, anbefaler vi at vannet kokes før det tas i bruk til drikke og matlaging, når det er tilbake i krana igjen. Koking av vann er et forebyggende tiltak.
Melding om kokevarsel sendes ut til innbyggere som står registrert bosatt på de ulike adressene i Folkeregisteret. Befinner man seg et annet sted hvor man også ønsker varsling, kan man legge inn at man ønsker melding for denne adressen til sitt mobilnummer ved å legge dette inn på varslemeg.no.
Bedrifter/virksomheter som er registrert på adressen blir varslet med bakgrunn i oppføring i Enhetsregisteret. Kontaktdata for bedrifter blir hentet fra Altinn. Næringsdrivende har også mulighet til å legge til adressen for sin virksomhet på varslemeg.no.

Skulle du ha drukket vann uten å koke det, må du se an almenntilstanden din de neste 3-4 dagene. Kommuneoverlegen anbefaler alle å leve som normalt, men at dersom du blir syk med for eksempel kraftig diaré, bør du kontakte lege.

Mer informasjon

Her finner du flere sider med informasjon:

Drikkevann-kvalitet i Sarpsborg

Klorsmak i vannet? Det er helt trygt!