>226 hadde et treningsopplegg hjemme i fjor

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

226 hadde et treningsopplegg hjemme i fjor

Publisert: 19.03.2019

Team hverdagsrehabilitering trente i fjor med 226 personer på å takle hverdagen i sitt eget hjem etter et funksjonsfall.

Det startet som et prøveprosjekt i 2014. To år etter ble dette en del av kommunens tjenestetilbud og i 2017 ble teamet utvidet.

- Felles for de som har fått hverdagsrehabilitering er at funksjonen har endret seg. Ved endring av funksjon opplever mange en utrygghet på å komme i gang med hverdagsaktivitene igjen. Det kan eksempelvis være etter brudd eller hjerneslag, sier Kjærsti Lassen, koordinator i teamet.

Hverdagsaktiviteter

Hverdagsrehabiliteringsteamet bistår pasientene til å komme i gang med hverdagsaktivitetene og aktivitetene som er viktig for den enkelte. De kan trene på å bli trygg på å gå til butikken, gå i trapp til badet i 2. etasje eller dusje selvstendig.

Teamet er tverrfaglig sammensatt av fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere og helsefagarbeidere.

Søke helse – og omsorgstjenester

Dersom du har et funksjonsfall og trenger hjelp til å mestre det å bo i ditt eget hjem og gjøre det som er viktig for deg, kan du kontakte kommunen.

Når du søker helse- og omsorgstjenester i Sarpsborg kommune, skal du beskrive din situasjon, slik at kommunen kan sammen med deg finne ut hvilken tjeneste som er best for deg. Dersom det er hverdagsrehabilitering, blir du satt i kontakt med dem og sammen setter dere mål for hva du skal mestre.

- Det kan være at du ønsker å kunne gå rundt i huset, gå i trappa, stå opp av senga eller delta i en bursdag. Noen blir overrasket over at vi kan hjelpe dem med å trene til dette. Vi spør alltid hva som er viktig for dem å mestre. Sammen øver vi på det, sier Lassen.

Veileder

Lassen forklarer at teamets oppgave er å trene på gjenvinne tapt funksjon, å veilede og være en støtte, slik at pasienten blir trygg på at de klarer dette selv.

- Pasientene opplever en økt livskvalitet. Flere av de vi hjelper, kommer tilbake til slik det var – for andre blir det en kombinasjon av bedret funksjon og tilrettelegging med hjelpemidler. Noen vil fortsatt ha et behov for hjemmetjeneste i noen grad, forteller koordinatoren.

Les mer om hverdagsrehabilitering her.