>Innglassing av balkong, veranda og svalgang

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Innglassing av balkong, veranda og svalgang

03.05.2022

Uisolerte vinterhager ved din enebolig, som ligger i første etasje med maksimalt 15 m², kan du bygge uten å søke. Se info under «Tilbygg» i nedtrekksmenyen.

Dersom du er usikker på om innglassingen kan unntas søknadsplikt, kan kommunen vurdere søknadsplikten og utarbeide et skriftlig beslutningsgrunnlag vedrørende dette. Tjenesten er gebyrbelagt iht. gjeldende gebyrregulativ for byggesaker.

Innglassinger ved blokker er søknadspliktige med krav om ansvarlig foretak. Kontakt arkitekt eller glassleverandør for hjelp med søknad. For å beholde stil på blokkene anbefaler vi at søknader fremmes felles og ikke enkeltvis.

Unntak fra søknadsplikt

Les mer om unntak fra søknad her. 

Søknadsskjema

Alle blanketter for byggesaker finner du her. 

Krav til dokumentasjon ved søknad

Sarpsborg kommune har laget en veiledning vedrørende krav til dokumentasjon ved søknad uten ansvarsrett. (.pdf)

Sarpsborg kommune har laget en veiledning vedrørende krav til dokumentasjon ved søknad med ansvarsrett. (.pdf)

Byggesaksvakt

Dersom du har behov for veiledning vedrørende din byggesak, kan du kontakte byggesaksvakta. Byggesaksvakta er for tiden stengt for fysiske besøk i Sarpsborg rådhus, men er tilgjengelig på e-post og telefon (488 91 698) alle hverdager (med unntak av torsdager) fra kl. 10.00 til kl. 14.00. 

Før du kontakter byggesaksvakta, anbefaler vi at du forsøker å sette deg inn i hvilke regler som gjelder for ditt planlagte tiltak og din eiendom.