>Balkong

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Balkong

02.01.2020

Med balkong forstås åpen bygningsdel plassert foran dør, utkraget fra vegg, opphengt, uten understøttelse og omgitt av et rekkverk. 

Se egen informasjon om veranda og terrasse/platting.

Oppføring av balkong er søknadspliktig etter plan- og bygningslovens kapittel 20, og du finner informasjon om krav til søknad i byggesaksforskriften (SAK10) kapittel 5.

For balkong må det sendes inn søknad om tillatelse til tiltak før arbeidet kan utføres, og det er krav om ansvarlige foretak / ansvarsrett. Vi anbefaler at du tar kontakt med et foretak som kan lage søknaden for deg. Alternativt kan du søke om å være selvbygger, se byggesaksforskriften § 6-8 og veilederen "Informasjon til selvbyggere". 

Søknadsskjema

Alle blanketter for byggesaker finner du her.  

Krav til dokumentasjon ved søknad 

Sarpsborg kommune har laget en veiledning vedrørende krav til dokumentasjon ved søknad med ansvarsrett. 

Byggesaksvakt

Dersom du har behov for veiledning vedrørende din byggesak, kan du kontakte byggesaksvakta. Byggesaksvakta er for tiden stengt for fysiske besøk i Sarpsborg rådhus, men er tilgjengelig på e-post og telefon (488 91 698) alle hverdager (med unntak av torsdager) fra kl. 10.00 til kl. 14.00. 

Før du kontakter byggesaksvakta, anbefaler vi at du forsøker å sette deg inn i hvilke regler som gjelder for ditt planlagte tiltak og din eiendom.